Половину акцій телевишки ТРК «Візит» передали у комунальну власність Кременчука

Половину акцій телевишки ТРК «Візит» передали у комунальну власність Кременчука

29 Жовтня 2013
8312
29 Жовтня 2013
17:35

Половину акцій телевишки ТРК «Візит» передали у комунальну власність Кременчука

8312
Половину акцій телевишки ТРК «Візит» передали у комунальну власність Кременчука
Половину акцій телевишки ТРК «Візит» передали у комунальну власність Кременчука

29 жовтня Кременчуцька міська рада затвердила акт приймання-передачі до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука (Полтавська область) 50% активів телевізійної вежі приватної телерадіокомпанії «Візит». Про це повідомляє «Вісник Кременчука».

 

За рішення про передачу телевежі проголосували 41 депутат з 50 присутніх. Відповідно до прийнятого рішення, 50% власності телевізійної вежі, яка належала ПАТ «Укртранснафта», перейде у власність міста.

 

Мер Кременчука Олег Бабаєв зазначив, що з 1999 року власники приватної телерадіокомпанії «Візит» заробили на використанні вишки у своєму бізнесі 100-120 млн грн. Рішення про передачу телевишки у комунальну власність допоможе місту отримувати додаткові надходження до бюджету завдяки співпраці з каналами, які будуть користуватись вишкою.

 

«Але 50% нам мало, потрібно100%. Тоді б місто могло здати телевежу приватним підприємцям і заробляти гроші. А це і вирішення соціальних питань, відрахування в інфраструктуру, ремонт доріг тощо», - зауважив очільник Кременчука.

 

Як йдеться на сайті «Вісник Кременчука», ПАТ «Укртранснафта» володіло своєю часткою телевежі  на умовах договору про спільну діяльність, який був укладений із приватним підприємством «Приватна телерадіокомпанія «Візит» 12 липня 1995 року.

 

Телевежа була збудована у 1998, вона транслює національні канали, в тому числі - і місцевий канал «Візит», з власниками якого мер міста веде тривалу судову тяганину. Головний редактор кременчуцької газети «Програма плюс» Олександр Курилов переконаний, що передачу вежі потрібно розглядати як бізнес-проект, а не спробу завадити мовленню каналу «Візит». У коментарі «Детектор медіа» пан Курилов припустив, що власники телерадіокомпанії «Візит»  ПАТ «Укртранснафта» не оскаржуватимуть рішення міськради у суді. «Як я розумію, то вони між собою вже владнали це питання», - додав пан Курилов.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 19 вересня Автозаводський райсуд міста  Кременчук (Полтавська область) скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і передав 100% акцій комунальній Кременчуцькій телерадіокомпанії (КТРК).

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) виступили з заявою,  у якій  засуджують  владу  міста Кременчука (Полтавська область)  за втручання у справи місцевого телеканалу «Візит».

 

 «Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8312
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду