Суд повернув кременчуцьку телекомпанію «Візит» у приватну власність

Суд повернув кременчуцьку телекомпанію «Візит» у приватну власність

31 Березня 2014
4355
31 Березня 2014
11:59

Суд повернув кременчуцьку телекомпанію «Візит» у приватну власність

4355
Суд повернув кременчуцьку телекомпанію «Візит» у приватну власність
Суд повернув кременчуцьку телекомпанію «Візит» у приватну власність

Вищий Спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі п'яти суддів відновив всі права приватної телекомпанії «Візит» (м. Кременчук, Полтавська обл.)  й скасував всі рішення щодо передачі корпоративних та інших прав міському виконавчому комітету та кременчуцькій комунальній телерадіокомпанії. Таке рішення суд ухвалив 19 березня, повідомляє сайт «Програма Плюс».

 

Зокрема, суд скасував рішення Автозаводського районного суду м. Кременчука від 19 вересня 2013 року та рішення апеляційного суду Полтавської області від 25 листопада 2013 року, відповідно до якого активи приватної телерадіокомпанії «Візит» перейшли міському виконавчому комітету та кременчуцькій комунальній телерадіокомпанії.

 

Нагадаємо, 29 жовтня Кременчуцька міська рада затвердила акт приймання-передачі до комунальної власності територіальної громади Кременчука 50% активів телевізійної вежі приватної телерадіокомпанії «Візит». 19 вересня Автозаводський райсуд Кременчука скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і передав 100% акцій комунальній Кременчуцькій телерадіокомпанії (КТРК).

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) виступили з заявою,  у якій  засудили  владу  Кременчука за втручання у справи місцевого телеканалу «Візит».

 

Як нагадує Інститут масової інформації (ІМІ), конфлікт між міською владою Кременчука в особі мера Олега Бабаєва і ТРК «Візит» почався в 2012 році - телекомпанія перестала транслювати новини комунальної телерадіокомпанії, на каналі стали частіше виходити критичні сюжети про міську владу, а мер заявив, що «Візит» ввів цензуру. З бюджету міста почали виділятися додаткові суми на розвиток власного комунального телебачення, а з сім'єю власників «Візиту» міськрада почала розривати в односторонньому порядку договори оренди землі. Почалися судові позови.

 

Пізніше пан Бабаєв заявив про намір забрати приватну телекомпанію «Візит» у комунальну власність. Для цього комунальна ТРК подала позов до Автозаводського райсуду про визнання її власницею 100% корпоративних прав приватної телекомпанії «Візит». Підставою для претензій на приватну телекомпанію стали рішення Кременчуцької міської ради, прийняте 25 грудня 2012 року про передачу майнових прав давно непрацюючого колективного підприємства «Кременчуцький ТТЦ «Електрон» на баланс територіальної громади.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4355
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду