Концепція нової редакції Закону України «Про телебачення і радіомовлення»

13 Червня 2012
27037
13 Червня 2012
13:00

Концепція нової редакції Закону України «Про телебачення і радіомовлення»

27037
6 червня документ схвалила робоча група парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації
Концепція нової редакції Закону України «Про телебачення і радіомовлення»

6 червня 2012 року робоча група парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації схвалила Концепцію нової редакції Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

 

Робота над концепцією тривала з березня поточного року. Проект документу виносився на громадське обговорення, зокрема, під час круглого столу 24 квітня за участі експертів Ради Європи, на конгресі Незалежної асоціації телерадіомовників 23 травня та конференції систем платного телебачення України, організованій Асоціацією правовласників і постачальників контенту 1 червня.

 

Скачати текст концепції (.pdf, 176 kb).

 

Робоча група з підготовки проекту нової редакції Закону України «Про телебачення і радіомовлення» була створена при Комітеті з питань свободи слова та інформації на чолі з народним депутатом, першим заступником голови комітету, головою підкомітету з питань телебачення і радіомовлення Оленою Бондаренко. До складу робочої групи також входять: юрисконсульт Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова; директор асоціації «Телекомунікаційна палата України» Костянтин Грицак; представник ОБСЄ Андрій Дзюбенко; представник Інтернет-асоціації України Костянтин Жакун; віце-президент Асоціації правовласників та постачальників контенту Наталія Клітна; медіа-експерт Ірина Козлова; заступник начальника відділу експертно-нормативної роботи Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олексій Кондратенко; начальник відділу експертно-нормативної роботи Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олексій Корж; виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету Катерина Котенко; незалежний медіаюрист, експерт Ради Європи Дмитро Котляр; президент Асоціації медіаюристів Тетяна Котюжинська; начальник відділу законопроектної роботи Державного комітету телебачення і радіомовлення Ганна Красноступ; виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М'ясникова; журналіст «Детектор медіа» Світлана Остапа; менеджер з питань зовнішніх зв'язків асоціації «Телекомунікаційна палата України» Оксана Павленко; представник Інтернет-асоціації України Микола Пилипчук; представник Інтернет-асоціації України Тетяна Попова; заступник начальника юридичного управління НКРЗ Сергій Поташев; директор МГО «Європейська медіаплатформа» Оксана Приходько; юрист Інститут медіа права Ігор Розкладай; керівник спільного проекту ЄС та Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» Ольга Сєдова; член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Микола Фартушний; начальник управління правового забезпечення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олег Шосталь.

 

Концепцію було підготовлено за підтримки проекту Ради Європи і Європейського Союзу «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27037
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
lgua
4351 дн. тому
Какие бы новшества не вводились, в этой стране - как будут кидать автомобили где попало и на пешеходных переходах, так ни один гаишник не подойдет и не оштрафует. В киеве постояли показательно милиционеры в белых рубашках на евро, и снова полоса для городского транспорта занята автомобилями. Так же и в телевидении и радиовещании. Заменят конкурсы аукционами, ну и что? Все равно частоты будут получать "свои", а другим откажут по формальным причинам. Заменят предупреждения штрафами - уж лучше бы оставили предупреждения, теперь на каждую мелкую ошибку "найдется" свой штраф, компании не будут успевать оплачивать.
Creek
4394 дн. тому
Самый прогрессивный документ в сфере Тв за последнее время. Просто Европа у нас дома. И Нацсовет, тоже, думается не в накладе. Усиление функций, увеличение подконтрольных субъектов, действенный механизм штрафов - надеюсь, по делу, а не бумажкам, которыми НР завалился. Успехов!
Тимур
4395 дн. тому
Наконец то кто то взялся за эту непомерную ношу!!!! Удачи вам, ребята!!! Бондаренко можно дать Героя Украины только лишь за то, что она эту тему ведет. Главное, чтоб дали принять этот законопроект. Надеюсь, что общественники помогут рабочей группе, надавят на решал в парламенте, поднимут волну поддержки документа.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду