5 лютого - круглий стіл «Нове коло боротьби з цензурою»

29 Січня 2013
4578
29 Січня 2013
14:15

5 лютого - круглий стіл «Нове коло боротьби з цензурою»

4578
5 лютого - круглий стіл «Нове коло боротьби з цензурою»

05 лютого 2013 року відбудеться Круглий стіл «Нове коло боротьби з цензурою: законопроект Мінюсту про ліквідацію Нацкомісії по моралі погоджується «з чистого листа».

 

Кабінет Міністрів України не зареєстрував у парламенті нового скликання законопроект 10447 від 10.05.2012, яким на виконання Указу Президента України та на численні звернення громадських організацій та галузевих об'єднань медіа передбачалась ліквідація Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (далі - Нацкомісії). Натомість, цей проект відправлений на повторне проходження всієї погоджувальної процедури, під час якої він вже отримує зауваження щодо недоцільності ліквідації Нацкомісії.  А сама Нацкомісія поступово активізує цензуру, приймає до розгляду анонімні скарги, що надходять електронною поштою, та розширює коло своєї діяльності, встановлюючи факти «порушення етичних норм, правил поведінки, що склалися у суспільстві на основі традиційних духовних і культурних цінностей».

 

Минулого року громадськість домоглася відхилення парламентом законопроекту, яким передбачалось розширення повноважень Нацкомісії та посилення цензури. Втім, рішення про ліквідацію Нацкомісії парламент так і не прийняв. Цього року низка громадських організацій знову звертається до Президента, Уряду і Парламенту з вимогою ліквідувати орган цензури в Україні.

                                                                                                       

Круглий стіл проводить Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) в межах Українського медійного проекту «У-Медіа», що здійснює Інтерньюз Нетворк за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Круглий стіл відбудеться  у приміщенні Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» за адресою: Київ, вул. Б. Хмельницького, буд. 8/16.

 

Підтвердити участь до 04 лютого 2013 року за телефоном 044-254-55-56 або електронною поштою nam@nam.com.ua.

 

 

Програма круглого столу

 

11.00-11.30 - Реєстрація учасників.

 

11.30-13.00 - Ламати - не будувати: скільки часу потрібно державі для ліквідації цензури в Україні (про виконання Указу Президента України № 1085 від 9.12.2010 року «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» в частині ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі).

Модератор: Ольга Большакова, Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ)

Виступи учасників:

Олександр Дяченко, Українська академія видавців періодичної преси

Елліна Шнурко-Табакова, Інтернет асоціація України

Катерина Котенко, Індустріальний телевізійний комітет

Ігор Коваль, Індустріальний телевізійний комітет

Ігор Розкладай, Інститут медіа права

Обговорення.

 

13.00-13.30 - Кава-пауза.

 

13.30-16.00 Інформаційне суспільство в Україні:  стратегія на 2013-2015 (про громадські ініціативи у сфері свободи слова у міжвиборчий період)

Модератор: Елліна Шнурко-Табакова, Інтернет асоціація України

Вступна доповідь: Елліна Шнурко-Табакова.  Шляхи внесення основних загроз свободі слова в Україні до суспільного порядку денного

Питання до обговорення:

  • «Інформаційна ініціатива з питань свободи слова» як інструмент протидії незаконним спробам обмеження свободи слова;
  • необхідність розробки законопроекту про саморегулювання ЗМІ та впровадження нормативно-правової бази щодо визначення інтернет-ЗМІ на принципах добровільної реєстрації;
  • кроки з гармонізації законодавства у сфері свободи слова з нормами європейського права;
  • участь України у процесі розробки міжнародних стандартів регулювання нових медіа;
  • методи посилення позитивного іміджу Інтернету як інформаційного ресурсу (до Міжнародного дня безпечнішого інтернету).

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4578
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду