detector.media
29.01.2013 14:15
5 лютого - круглий стіл «Нове коло боротьби з цензурою»

05 лютого 2013 року відбудеться Круглий стіл «Нове коло боротьби з цензурою: законопроект Мінюсту про ліквідацію Нацкомісії по моралі погоджується «з чистого листа».

 

Кабінет Міністрів України не зареєстрував у парламенті нового скликання законопроект 10447 від 10.05.2012, яким на виконання Указу Президента України та на численні звернення громадських організацій та галузевих об'єднань медіа передбачалась ліквідація Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (далі - Нацкомісії). Натомість, цей проект відправлений на повторне проходження всієї погоджувальної процедури, під час якої він вже отримує зауваження щодо недоцільності ліквідації Нацкомісії.  А сама Нацкомісія поступово активізує цензуру, приймає до розгляду анонімні скарги, що надходять електронною поштою, та розширює коло своєї діяльності, встановлюючи факти «порушення етичних норм, правил поведінки, що склалися у суспільстві на основі традиційних духовних і культурних цінностей».

 

Минулого року громадськість домоглася відхилення парламентом законопроекту, яким передбачалось розширення повноважень Нацкомісії та посилення цензури. Втім, рішення про ліквідацію Нацкомісії парламент так і не прийняв. Цього року низка громадських організацій знову звертається до Президента, Уряду і Парламенту з вимогою ліквідувати орган цензури в Україні.

                                                                                                       

Круглий стіл проводить Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) в межах Українського медійного проекту «У-Медіа», що здійснює Інтерньюз Нетворк за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Круглий стіл відбудеться  у приміщенні Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» за адресою: Київ, вул. Б. Хмельницького, буд. 8/16.

 

Підтвердити участь до 04 лютого 2013 року за телефоном 044-254-55-56 або електронною поштою nam@nam.com.ua.

 

 

Програма круглого столу

 

11.00-11.30 - Реєстрація учасників.

 

11.30-13.00 - Ламати - не будувати: скільки часу потрібно державі для ліквідації цензури в Україні (про виконання Указу Президента України № 1085 від 9.12.2010 року «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» в частині ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі).

Модератор: Ольга Большакова, Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ)

Виступи учасників:

Олександр Дяченко, Українська академія видавців періодичної преси

Елліна Шнурко-Табакова, Інтернет асоціація України

Катерина Котенко, Індустріальний телевізійний комітет

Ігор Коваль, Індустріальний телевізійний комітет

Ігор Розкладай, Інститут медіа права

Обговорення.

 

13.00-13.30 - Кава-пауза.

 

13.30-16.00 Інформаційне суспільство в Україні:  стратегія на 2013-2015 (про громадські ініціативи у сфері свободи слова у міжвиборчий період)

Модератор: Елліна Шнурко-Табакова, Інтернет асоціація України

Вступна доповідь: Елліна Шнурко-Табакова.  Шляхи внесення основних загроз свободі слова в Україні до суспільного порядку денного

Питання до обговорення:

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY