Завершився чат із Оленою Бондаренко та Ольгою Айвазовською

18 Вересня 2012
7839
18 Вересня 2012
14:19

Завершився чат із Оленою Бондаренко та Ольгою Айвазовською

7839
Тема – чи існує загроза свободі слова на парламентських виборах-2012
Завершився чат із Оленою Бондаренко та Ольгою Айвазовською

На http://chat.detector.media завершилася чат-конференція за участі першого заступника голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Олени Бондаренко та головою правління Громадянської мережі ОПОРА Ольги Айвазовської на тему: «Чи існує загроза свободі слова на парламентських виборах-2012».

 

До обговорення пропонуються питання: з якими проблемами стикнулися ЗМІ під час парламентської виборчої кампанії 2012 року; масштаби тиску на ЗМІ в Україні і як цьому можна запобігти; вплив засобів масової інформації на результати волевиявлення та інші.

 

Свої запитання ви можете ставити безпосередньо в http://chat.detector.media

 

Біографічні довідки:

 

Олена Бондаренко - народний депутат України 5-го та 6-го скликань, перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації; голова підкомітету з питань телебачення та радіомовлення, член фракції Партії регіонів з травня 2006 року. Журналіст.

Закінчила Донецький національний університет (1991-1996), історичний факультет: Донецьку державну академію управління (2002-2003), магістр ділового адміністрування.

Працювала: 1994-1995 - кореспондентом тижневика «Донецкие новости»;

1995-1998 - редактором інформаційної служби ТРК «Україна»;

1998 - журналістом ТРК «Інтер-сеал», Донецьке представництво телеканалу «Інтер»;

1998-2001 - редактором інформаційної служби ТРК «Новий Донбас».

2001 - прес-секретар Донецького обласного осередку Партії зелених;

2002 - 2006 - керівник прес-служби Донецької облради;

05.2005 - 04.2006 - помічник-консультант народного депутата України.

Член Національної спілки журналістів України.

Одружена, виховує двох дітей.

 

Ольга Айвазовська - голова правління Громадянської мережі ОПОРА, координатор виборчих програм.

Закінчила Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, факультет - українська філологія та журналістика та Українську школу політичних студій.

Координувала три загальнонаціональні кампанії громадського моніторингу за виборчим процесом, починаючи з 2009 року. В громадській діяльності - 12 років. Також є головним редактором друкованого видання  «Точка ОПОРА».

Одружена, виховує сина.

 

 

«Детектор медіа»

Фото - Миколи Шиманського

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7839
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергей
4244 дн. тому
Не далее как на прошлой неделе, глава комитета стець, обвинил членов комитета в прогулах заседаний без уважительных причин, Вы же в список прогульщиков не попали, мол у Вас была обоснованная причина и Вы просто так заседания не сачкуете. Это он так выражает спасибо за голоса при его назначении? Как Вы вообще оцениваете его работу?
Відомчий журналіст
4244 дн. тому
Питання де-що не по темі, але... воно давно цікавить. Я і мої колеги працюємо у ЗМІ одного з відомств. Чи має право керівництво відомства, зокрема начальник управління (відділу, департаменту), який відповідає за відомчі ЗМІ, редагувати і вичитувати тексти, вносити корективи у фото і відео матеріали, газетні і журнальні шпальти, телепрограми ще в процесі підготовки матеріалів? В наших ЗМІ є власні керівники і редактори, але вони змушені виконувати розпорядження чиновників. За короткий термін наші ЗМІ перетворились в піарконтори керівника нашого відомства. Чи є це - цензурою і тиском на свободу слова?
Meesha
4244 дн. тому
Ольга Айвазовська: назовите источники и объем финансирования вашей организаци на 2012 год. Сколько человек входит в ГО Опора? Сколько из них волонтеров (работающих бесплатно)?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4248 дн. тому
У Дніпропетровську, коли городяни прийшли на площу перед облдержадміністрацією щоби підтримати ТВі, їх зустріли міліціонерів у формі та заградзагони співробітників у цивільному. Молодики специфічної зовнішності скаженими псами дивилися на учасників заходу, які тримали в руках плакати за вільну пресу і проти політрепресій. В очах співробітників у цивільному вгадувалося звірине бажання кинутися на людей та загризти їх за найпершою ж командою "фас"! Оце така "свобода слова" при "двічі несудимому". При партії регіонів в Україні відроджується сталінізм. Це - злочин проти України і укранців, людства і людяності. Партія регіонів обов'язково відповідатиме за це на народному трибуналі. І Олена Бодаренко теж. Неодмінно! Ви ув'язнили цілу країну, яка є чужою для вас як за національною ознакою, так і ментально. Але наша Помаранчева революція ще себе проявить! Серце Майдану - б'ється! Свободу не спинити! ЗЕКА - ГЕТЬ!
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4248 дн. тому
Олені Бондаренко. У нас на Дніпропетровщині все телебачення і всі газети окуповані Партією регіонів і зокрема головою ОДА, регіоналом Олександром Вілкулом. Який канал не увімкни, яку газету не візьме - суцільні "регіони". Фактично зараз інформаційні випуски телеканалів, поточна хроніка і публікації в газетах суцільно складаються з повідомлень і статей про кандидатів в депутати від ПР: першого заступника міського голови Дніпропетровська Крупського, начальника Придніпровської залізниці Момота, депутата міськради Морозенка, радника Пінчука - Солошенка. Детально висвітлюється кожен іхній піар-чих. Дивитися новини як і читати газети - неможливо! Це вже поза всілякими межами добра і зла. Журналісти пертворилися на прес-обслугу вашої партії. Вони готові вилизувати вас з ніг до голови, що і роблять в ефірі та на шпальтах гаезет. Партія регіонів повністю перетворилася на КПСС. Абсолютний камбек у часи СРСР брежнівської доби. Про опозицію - ніде ані слова. Коли ж нарешті припинеться таке безбожне гвалтування телеглядачів і читачв? Це неможливо витримати! Про яку таку свободу слова при поФФесорі-рецидивісті взагалі, а надто - під час виборчої компанії йдеться? Вона померла завдяки таким як ви. Ви її закатували.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду