27 березня 2009 року стартує конкурс «Репортер надії в Україні»

27 Березня 2009
13712
27 Березня 2009
18:01

27 березня 2009 року стартує конкурс «Репортер надії в Україні»

13712
27 березня 2009 року стартує конкурс «Репортер надії в Україні»

27 березня 2009 року стартує конкурс «Репортер надії в Україні» на найкращу статтю, репортаж або програму, яка є «інформацією-носієм рішень» (інформація, яка не лише порушує важливі питання сучасного суспільства, а й дає на них конкретні відповіді і показує шляхи вирішення проблем та спонукає людей до дій).

 

Вимоги до матеріалів:
- повага до особистості кожної людини;
- доступність для розуміння широкого кола людей;
- сприяння подоланню концептуалізму на основі дослідження конкретного прикладу;
- креативність і динаміка у викладі матеріалу;
- містять конкретні рішення проблем;
- дають конкретні відповіді на актуальні питання світового, національного чи місцевого значення;
- базуються на моральних цінностях та журналістській етиці;
- передають складність і комплексність певного феномену та різні підходи для його сприйняття.

 

Конкурс створено за зразком проекту, який уже п`ять років успішно реалізується у  Франції.

 

Організатор конкурсу - Інститут екуменічних студій Українського католицького університету за підтримки французької асоціації «Репортери надії». 

 

В Україні над проектом працюють студенти магістерської програми екуменічних наук Інституту екуменічних студій Українського католицького університету та Львівського національного університету імені Івана Франка.

 

Для участі в конкурсі приймаються матеріали, що містять «інформацію-носій рішень»,  опубліковані, озвучені, показані у будь-яких українських засобах масової інформації (українською або російською мовою), а також розміщені в електронних ЗМІ в період із 1 травня 2008 року до 1 травня 2009 року. Роботи приймаються до 5 травня 2009 року.

 

Роботи на конкурс можуть подавати як автори, так і читачі (глядачі/слухачі) із супровідним листом у вільній формі, де зазначається автор, реквізити видання, телеканалу чи радіо (назва, поштова адреса, номер телефону, електронна адреса, адреса веб-сторінки (якщо є) та його тираж), дата опублікування матеріалу і короткий опис статті, репортажу або програми, авторство матеріалу.

 

Також студенти здійснюють моніторинг українського медіапростору (телебачення, радіо, преса, електронні видання) за період із 1 травня 2008 року до 1 травня 2009 року і відбирають матеріали, які відповідають критеріям і умовам конкурсу.

 

Визначення найкращих робіт відбуватиметься у трьох категоріях:

- відео,

- аудіо,

- друкований матеріал у пресі чи інтернеті.

 

Для участі в конкурсі приймаються матеріали, що стосуються таких сфер: економіка, політика, соціум, культура, релігія, наука, здоров`я, навколишнє середовище.

 

Вік учасників конкурсу не обмежений.

 

На Конкурс подаються оригінали газетних або журнальних публікацій (або ксерокопії газетних і журнальних шпальт), видрукувані копії матеріалів електронних ЗМІ, копія аудіо- чи відео запису матеріалу на компакт-диску з ефірною довідкою.

 

Обсяг конкурсних матеріалів: друковані - не більше 15 тис. знаків, відеоматеріали тривалістю до 60 хв., аудіоматеріали - до 30 хв.  

 

Кількість матеріалів, поданих одним автором, не обмежена.

 

До складу журі входять: Вахтанг Кіпіані, журналіст, заступник головного редактора телеканалу TVI; Йосип Лось, завідувач кафедри зарубіжної преси та інформації Львівського національного університету імені Івана Франка, професор, доктор політичних наук, заслужений журналіст України; Парасковія Дворянин, шеф-редактор телерадіокомпанії «Люкс»; Наталія Балюк, головний редактор газети «Високий Замок»; Тарас Антошевський, директор Релігійно-інформаційної служби України (РІСУ); Антуан Аржаковський, директор Інституту екуменічних студій Українського католицького університету, доктор історичних наук.

 

З-поміж надісланих та зібраних матеріалів студентська робоча група відбирає по 100 у трьох категоріях: теле-, радіо- та публікація в друкованому чи електронному ЗМІ. Із кожних 100 робіт студенти відбирають по 10 найкращих і представляють їх під час прес-конференції 14 травня у Львові в приміщенні Українського католицького університету. 30 відібраних студентами матеріалів (по 10 у кожній категорії) розглядає експертне журі.

 

Нагородження переможців відбувається під час урочистого вечора 28 травня.

 

Троє авторів, які посіли перші місця у кожній окремій категорії, отримують грошові винагороди у сумі 4000 грн. і дипломи учасників конкурсу. Автори двох наступних місць - призи від спонсорів і дипломи учасників конкурсу. Всі інші автори, учасники другого етапу, отримують дипломи учасників конкурсу.

 

Матеріали з поміткою «На конкурс» надсилаються на адресу Інституту екуменічних студій: 79011, Львів, вул. Свєнціцького, 17, або на електронну адресу reporternadii@gmail.com.

 

Координатор проекту - Світлана Ярошенко, 8 (050) 71-58-222, +38 (032) 240-99-40 (вн. 191, 273), факс: +38 (032) 240-99-50.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13712
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду