Українська Гельсінська спілка проведе круглий стіл по боротьбі з Нацкомісією з питань захисту моралі

27 Березня 2009
16528
27 Березня 2009
14:25

Українська Гельсінська спілка проведе круглий стіл по боротьбі з Нацкомісією з питань захисту моралі

16528
Українська Гельсінська спілка проведе круглий стіл по боротьбі з Нацкомісією з питань захисту моралі

В рамках міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини Docudays.ua-2009 Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) 31 березня 2009 року проведе круглий стіл «Правові шляхи боротьби з Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі»

 

Захід пройде за адресою: Будинок кіно (м. Київ, вул. Саксаганського, 6), Блакитна вітальня.

 

Програма

13. 30 - Відкриття круглого столу, Володимир Яворський, виконавчий директор УГСПЛ

13.40 - Відповідність законодавства про захисту суспільної моралі Європейській Конвенції про захист прав людини, Вячеслав Якубенко, адвокат

14.00 - Правові проблеми оскарження рішень Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, Аркадій Бущенко, адвокат, Голова Правління УГСПЛ

14.20 - Судова практика щодо законодавства про захист суспільної моралі, Олег Веремієнко, адвокат

14.40 - Чи відповідає діяльність Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі стандартам прав людини, Євген Захаров, співголова Харківської правозахисної групи

15.00 -17.00 - обговорення.

 

Питання до обговорення:

- Чи відповідає стандартам прав людини законодавство про захист суспільної моралі?

- Чи відповідає стандартам прав людини діяльність Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі?

- Ефективні правові засоби захисту порушення прав людини через застосування законодавства про захист суспільної моралі?

- Проблема юрисдикції судів щодо рішень Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі

- Оцінка пропозицій Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі щодо змін законодавства про захист суспільної моралі

 

Вхід на захід вільний і без акредитації.

 

Довідка

VI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays.ua-2009 пройде з 27 березня до 2 квітня. Фільми демонструватимуться у київському Будинку кіно та в кінозалі Німецького культурного центру «Ґете-Інститут».

Цього року до творчого та правозахисного конкурсів відібрані понад 30 фільмів із майже 50 країн світу. Всі вони - українські прем'єри.

Визначати переможців будуть три склади журі - творче, правозахисне та (новинка цього року) студентське.

Після завершення фестивалю в Києві, Docudays.ua впродовж восьми місяців мандруватиме Україною: Севастополь, Чернігів, Полтава, Суми, Луганськ, Донецьк, Кривий Ріг, Одеса, Харків, Дніпропетровськ, Львів.

Детальніша інформація - на сайті фестивалю.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16528
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Love
5523 дн. тому
Интересно, кто инициировал такой круглый стол? Радикальность некоторых решений НацРады служит лакмусовой бумажкой, выявляющей тех псов, которые лают на караван. Чтобы понять, какие уроды у нас в стране живут, достаточно прислушаться к тем, кто осуждают НацРаду. В общем-то понятно, что у нас в стране больше хохлов, чем украинцев, больше моральных уродов, подменяющих пеонятие "борьба за права" элементарным отсутствием национальной принадлежности и внутренней пустотой.
Jack
5524 дн. тому
хорошо, что хоть кто-то в этой стране задумался, как остановить зарвавшегося беспредельщика костицкого и его банду мздоимцев-потрошителей
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду