До 30 квітня приймають документи на двомісячне стажування в німецьких ЗМІ

4 Березня 2009
9095
4 Березня 2009
11:01

До 30 квітня приймають документи на двомісячне стажування в німецьких ЗМІ

9095
До 30 квітня приймають документи на двомісячне стажування в німецьких ЗМІ
Організація «Міжнародні журналістські програми» запрошує журналістів із країн СНД взяти участь у програмі стажування.
 
П'ять молодих журналістів зможуть протягом двох місяців попрацювати редакторами-стажистами у одному з німецьких ЗМІ. Одночасно стипендії дістануть німецькі журналісти, які зможуть пройти двомісячне стажування в одній із країн СНД.
 
Програма названа на честь графині Маріон Дьонгофф (02.12.1909 - 11.03.2002), яка протягом довгих років була видавцем авторитетного щотижневика «Цайт».
 
ІJP - це громадська організація журналістів для журналістів. Вона прагне допомогти молодим журналістам, що cпеціалізуються переважно на міжнародній тематиці, здобути додаткову кваліфікацію за кордоном.
 
Взяти участь у програмі можуть фрілансери і штатні співробітники газет, теле- і  радіокомпаній, а також інтернет-видань із країн СНД. Вік учасників - від 23 до 35 років.
 
Необхідне вільне володіння німецькою мовою на такому рівні, щоб можна було спілкуватися з німецькими колегами і самостійно вести інтерв'ю.
 
Стипендія становить 3.500 євро і виплачується одноразово. Ця сума не повертається і передбачає покриття витрат на переїзд, проживання і харчування в Німеччині. Очікується, що частину витрат стипендіати візьмуть на себе.
 
Програма розпочнеться на початку жовтня 2009 року з чотириденного ознайомлювального семінару в одному з німецьких міст, у якому також візьмуть участь німецькі стипендіати.
 
Місце стажування визначає спеціальна комісія ІJP. Перенесення термінів стажування не можливе.
 
Необхідні документи:
- лист, що пояснює мотивацію до участі у програмі (німецькою мовою);
- резюме у формі таблиці зі вказівкою дати народження, телефону й електронної пошти (німецькою мовою );
 
- паспортна фотографія (1 шт.);
- три раніше опубліковані тексти мовою оригіналу (переклад на німецьку не обов'язковий). Копії матеріалів повинні містити логотип видання і дату публікації. Розшифровки радіо- і телепередач слід завірити редакційною печаткою. Матеріали на аудіо- і відеоносіях не приймаються;
 
- характеристика з місця роботи від завідувача відділом або головного редактора. Фрілансери повинні надати характеристику від свого основного роботодавця. У характеристиці має вказуватися, що роботодавець не заперечує проти перебування журна-
ліста у ФРН під час стажування;
 
- підтвердження знання німецької мови (сертифікат проходження мовних курсів);
- переваги щодо місця проходження стажування.
 
Термін подачі заяв - до 30 квітня 2009 року. Стипендіати будуть названі приблизно наприкінці травня.
 
Адреса для подачі заяв:
Marіon Graefіn Doenhoff-Programm
c/o Mіodrag Sorіc
Von-Halberg-Str. 28
53125 Bonn
Deutschland
 
Заяву також можна надсилати на електронну пошту sorіc@іjp.org
 
Додаткова інформація на сайті
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9095
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду