detector.media
04.03.2009 11:01
До 30 квітня приймають документи на двомісячне стажування в німецьких ЗМІ
Організація «Міжнародні журналістські програми» запрошує журналістів із країн СНД взяти участь у програмі стажування.
 
П'ять молодих журналістів зможуть протягом двох місяців попрацювати редакторами-стажистами у одному з німецьких ЗМІ. Одночасно стипендії дістануть німецькі журналісти, які зможуть пройти двомісячне стажування в одній із країн СНД.
 
Програма названа на честь графині Маріон Дьонгофф (02.12.1909 - 11.03.2002), яка протягом довгих років була видавцем авторитетного щотижневика «Цайт».
 
ІJP - це громадська організація журналістів для журналістів. Вона прагне допомогти молодим журналістам, що cпеціалізуються переважно на міжнародній тематиці, здобути додаткову кваліфікацію за кордоном.
 
Взяти участь у програмі можуть фрілансери і штатні співробітники газет, теле- і  радіокомпаній, а також інтернет-видань із країн СНД. Вік учасників - від 23 до 35 років.
 
Необхідне вільне володіння німецькою мовою на такому рівні, щоб можна було спілкуватися з німецькими колегами і самостійно вести інтерв'ю.
 
Стипендія становить 3.500 євро і виплачується одноразово. Ця сума не повертається і передбачає покриття витрат на переїзд, проживання і харчування в Німеччині. Очікується, що частину витрат стипендіати візьмуть на себе.
 
Програма розпочнеться на початку жовтня 2009 року з чотириденного ознайомлювального семінару в одному з німецьких міст, у якому також візьмуть участь німецькі стипендіати.
 
Місце стажування визначає спеціальна комісія ІJP. Перенесення термінів стажування не можливе.
 
Необхідні документи:
- лист, що пояснює мотивацію до участі у програмі (німецькою мовою);
- резюме у формі таблиці зі вказівкою дати народження, телефону й електронної пошти (німецькою мовою );
 
- паспортна фотографія (1 шт.);
- три раніше опубліковані тексти мовою оригіналу (переклад на німецьку не обов'язковий). Копії матеріалів повинні містити логотип видання і дату публікації. Розшифровки радіо- і телепередач слід завірити редакційною печаткою. Матеріали на аудіо- і відеоносіях не приймаються;
 
- характеристика з місця роботи від завідувача відділом або головного редактора. Фрілансери повинні надати характеристику від свого основного роботодавця. У характеристиці має вказуватися, що роботодавець не заперечує проти перебування журна-
ліста у ФРН під час стажування;
 
- підтвердження знання німецької мови (сертифікат проходження мовних курсів);
- переваги щодо місця проходження стажування.
 
Термін подачі заяв - до 30 квітня 2009 року. Стипендіати будуть названі приблизно наприкінці травня.
 
Адреса для подачі заяв:
Marіon Graefіn Doenhoff-Programm
c/o Mіodrag Sorіc
Von-Halberg-Str. 28
53125 Bonn
Deutschland
 
Заяву також можна надсилати на електронну пошту sorіc@іjp.org
 
Додаткова інформація на сайті
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY