НТКУ здивована статтею Юлії Банкової в «Телекритиці» і просить своїх співробітників бути виваженими

15 Травня 2010
19234

НТКУ здивована статтею Юлії Банкової в «Телекритиці» і просить своїх співробітників бути виваженими

19234
НТКУ здивована статтею Юлії Банкової в «Телекритиці» і просить своїх співробітників бути виваженими

Керівництво Національної телекомпанії України висловлює своє здивування з приводузаяв співробітника НТКУ Юлії Банкової щодо зустрічі Президента України з головними редакторами і журналістами іноземних ЗМІ. Такий текст за підписом прес-служби Національної телекомпанії України надійшов на адресу ТК.

 

Зокрема у документі ідеться про те, що зустріч, про яку пише Юлія Банкова в статті«Поєднаємо патріотизм зі здоровим глуздом», передбачала спілкування офіційних осіб суто  з іноземними журналістами. В ній взяли участь представники Бі-Бі-Сі, Аль-Джазіри, НТВ, агентств Reuters, Bloomberg та інших іноземних ЗМІ.

 

«Такий формат не є винаходом телекомпанії, а також ніяким чином не обмежує свободу слова і принципи журналістської роботи», - наголошує НТКУ.

 

Також НТКУ просить співробітників бути «більш виваженими і об'єктивними в своїх висловлюваннях, оскільки низка припущень, зроблених журналістом, стосувалася подій, на яких вона не була присутня безпосередньо». Йдеться, зокрема, про неформальну вечірню зустріч з іноземними журналістами, присвячену питанням підготовки України до ЄВРО-2012.

 

Нагадаємо, у своїй статті кореспондент Першого каналу Юлія Банкова розповіла про враження від зустрічі заступника голови Адміністрації Президента України Ганни Герман з іноземними журналістами та навела окремі висловлювання пані Герман під час цієї зустрічі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19234
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду