Піплметри Nielsen вимірюватимуть реальний і відкладений телеперегляд

5 Березня 2013
6649
5 Березня 2013
10:14

Піплметри Nielsen вимірюватимуть реальний і відкладений телеперегляд

6649
Піплметри Nielsen вимірюватимуть реальний і відкладений телеперегляд

Індустріальний телевізійний комітет (ІТК) і дослідницька компанія Nielsen офіційно підтвердили, що з 2014 року вимірювання телевізійної аудиторії в Україні на замовлення ІТК здійснюватиме Nielsen.

 

Вимірюючи телевізійну аудиторію більш ніж у 30 країнах світу, Nielsen включає Україну в повний цикл свого дослідження, яке надає інформацію про те, що глядачі дивляться (їхню взаємодію з телебаченням, інтернетом і мобільним зв'язком) та що споживачі купують.

 

Телевізійна панель Nielsen базуватиметься на загальнонаціональній вибірці з 3 740 домогосподарств, що на 50% перевищує поточну вибірку, і це дозволить аналізувати більш вузькі цільові групи, зазначають у компанії. Піплметри Nielsen будуть вимірювати як реальний, так і відкладений телеперегляд. Nielsen буде тісно співпрацювати з Технічним комітетом ІТК.

 

Початок надання даних планується у січні 2014 року.

 

«Ми маємо світовий досвід у впровадженні систем вимірювання теледивлення і використовуємо новітні технології, завдяки чому нова система телевізійних вимірювань буде точно відображати українські особливості теледивлення», ‒ сказав Вітторіо Сала, керівник напряму обслуговування клієнтів Nielsen Media в Європі.

 

«Телевізійний ринок України динамічно розвивається. Зростають і вимоги до вимірювань аудиторії. Я впевнений, що застосування найсучасніших підходів дозволить задовольнити потребу користувачів телевізійних досліджень у якомога точніших та достовірних даних», ‒ заявив голова ІТК Олег Попенко.

 

При цьому в ІТК так і не відповіли на запитання, чому було прийнято рішення змінити дослідники та яким чином буде достроково припинено співпрацю з нинішнім дослідником - компанією GfK, контракт з якою чинний до кінця 2014 року.

 

Нагадаємо, торік розгорівся так званий «панельний скандал», коли директор телеканалу Ru Music Рудольф Кірнос заявив, що дані телевізійної панелі GfK Ukraine не відображають реального телеперегляду через підкуп панелістів злочинним угрупованням, а від 5% до 8% учасників панелі є корумпованими. GfK найняла детективне агентство Kroll, яке не знайшло вини співробітників компанії у витоку даних і маніпуляціях з телерейтингами.

 

Однією з умов ІТК стало те, що Nielsen не братиме на роботу колишніх співробітників GfK Ukraine, які працювали з телевимірюваннями, пише газета «Коммерсантъ-Украина».

 

Вартість нового дослідження сторони не розголошують. За даними «Коммерсанта», воно коштуватиме ринку на 60-70% дорожче (торік, за інформацією видання, ІТК заплатив GfK 35 млн грн).

 

На дослідження телеаудиторії крім GfK і Nielsen також претендувала компанія TNS. Як писала «Детектор медіа», ІТК не проводив тендеру, а вирішив обрати дослідника колегіальним рішенням. Чому вирішили йти таким шляхом - в ІТК не пояснили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6649
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду