Апеляційний суд відмовив НАМ у справі щодо цифрового конкурсу

15 Листопада 2012
6329
15 Листопада 2012
15:34

Апеляційний суд відмовив НАМ у справі щодо цифрового конкурсу

6329
Асоціація телерадіомовників має намір подати касаційну скаргу
Апеляційний суд відмовив НАМ у справі щодо цифрового конкурсу

13 листопада Апеляційний суд міста Києва відмовив  Незалежній асоціації телерадіомовників (НАМ) у справі  проти Національної ради з питань телебачення та радіомовлення щодо оскарження результатів конкурсу на місця в цифровому мультиплексі МХ-5 (категорія - регіональне і місцеве мовлення).  Про це повідомляє прес-служба асоціації.

 

 За словами юриста асоціації Тетяни Фоміної, яка веде цю справу,  повний текст рішення  буде оприлюднений  наступного тижня, тоді ж будуть відомі і мотиви його прийняття.


«Апеляційному суду вистачило півгодини, щоби  переконатися в обґрунтованості та законності рішення суду першої інстанції, і це при тому, що матеріали справи містять більше тисячі сторінок», - зазначила вона.

 

При цьому пані Фоміна додає, що рішення  Окружного адміністративного суду міста Києва  складалося із цитування статей законів «Про телебачення і радіомовлення» та «Про Національну раду України  з питань телебачення і радіомовлення», не пов'язаних із підставами позову, які вказала  асоціація.

 

Асоціація готує касаційну скаргу та має намір після проходження всіх судових інстанцій в Україні подавати справу на розгляд Європейського суду з прав людини.

 

Нагадаємо, 14 листопада 2011 року Незалежна асоціація телерадіомовників оскаржила в Окружному адміністративному суді міста Києва рішення Нацради щодо цифрового конкурсу від 15 квітня 2011 року і просила визнати їх протиправними та нечинними.

 

Мова йде про рішення № 823 «Про затвердження Конкурсних умови на отримання ліцензії на вільних каналах мовлення в багатоканальній телемережі МХ-5 у стандарті DVВ-Т2 (МРЕG-4) (територіальна категорія мовлення - регіональне і місцеве мовлення)» та № 824 «Про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення на вільних каналах мовлення багатоканальної телемережі МХ-5 (територіальна категорія мовлення - регіональне та місцеве мовлення)», а також про рішення щодо п'ятьох переможців конкурсу - нових маловідомих компаній, які отримали велику кількість частот: «Партнер ТВ», «Новий формат ТВ», «ТВ Вибір», «Аріадна ТВ» та «Лідер ТВ».

 

Позивачами в справі є асоціація «НАМ», ТОВ «Н.А.М» і МТРК «Чернівці», відповідачем - Нацрада.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6329
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду