Російське радіо «Свобода» припинило мовлення на середніх хвилях

11 Листопада 2012
7544
11 Листопада 2012
12:27

Російське радіо «Свобода» припинило мовлення на середніх хвилях

7544
40 співробітників московського бюро втратили роботу
Російське радіо «Свобода» припинило мовлення на середніх хвилях

Починаючи з 10 листопада, російське радіо «Свобода» представлене лише в інтернеті і мовить на коротких хвилях, повідомляє Euronews.

 

Рішення щодо припинення мовлення на середніх хвилях у Москві ухвалене у зв'язку з новим російським законом про ЗМІ. Згідно з його новими нормами, засновником радіостанції не може виступати іноземна юридична особа, як і  юридична особа з Росії, якщо частка іноземної участі в її статутному капіталі перевищує 50%. Раніше таке правило у РФ поширювалося лише на телемовлення.

 

Щодо роботи інтернет-сайту радіо «Свобода», російське законодавство не зобов'язує мережеві видання проходити реєстрацію.


Нагадаємо, саме 10 листопада сплив термін дії ліцензії радіо «Свобода», яку фінансує Конгрес США. Це призвело до змін у стратегії радіостанції і звільнень в московському бюро, де роботу втратили понад 40 осіб. Деякі з них пікетували американське посольство в Москві з проханням переглянути рішення.

 

Як відзначала Gazeta.Ru, реорганізація радіо «Свобода» відбулася на тлі рішення держдепартаменту США про закриття в Росії відділення агентства США з міжнародного розвитку USAID. Найбільший іноземний спонсор російських некомерційних організацій USAID припинив свою роботу в РФ з 1 жовтня. Як зазачила голова представництва корпорації «Радіо "Вільна Європа"» Олена Глушкова, ці події жодним чином не пов'язані між собою, як і скорочення штату не викликане призначенням нового керівника радіо «Свобода» Маші Гессен. 

 

У найближчих планах радіо «Свобода» - посилення відеоконтенту, для чого розглядавля проект відкриття великої студії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7544
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду