Маша Гессен стала директором «Радио Свобода»

14 Вересня 2012
4485
14 Вересня 2012
13:59

Маша Гессен стала директором «Радио Свобода»

4485
після звільнення з Вокруг света» через незгоду висвітлювати акцію з порятунку стерхів за участі Путіна
Маша Гессен стала директором «Радио Свобода»
Екс-головний редактор видавничого дому та журналу «Вокруг света» Маша Гессен з 1 жовтня очолить «Радио Свобода».  Про це повідомляє «Русский репортёр».
 
За її словами, цю посаду їй пропонували ще в січні, але тоді вона відмовилася від неї, оскільки очолила «Вокруг света» і планувала працювати там тривалий час. «Якби не історія зі стерхами, я і досі спокійно праювала у видавництві», - відзначає Гессен.

Як повідомляла «Детектор медіа», Маша Гессен заявила, що залишає  «Вокруг света» через розбіжності з власником видання з приводу її повноважень. Зокрема, власник видавничого дому попросив її відправити журналістів «Вокруг света» в експедицію з порятунку стерхів (білі журавлі, занесені до Червоної книги) разом з президентом Володимиром Путіним. Пані Гессен визнала це відрядження недоцільним, а прохання власника розцінила як втручання в роботу редакції. «Власник визнав, що після цього зі мною працювати неможливо, оскільки він вважає, що ці рішення лежать не тільки у сфері моїх повноважень», - пояснила вона.
 
У липні 2012 року «Вокруг света» став офіційним журналом Російського географічного товариства, головою опікунської ради якого є Володимир Путін.
 
Маша Гессен прийшла в «Вокруг света» в січні 2012 року, змінивши на посаді керівника видавничого дому Сергія Пархоменка. Разом з нею у видавничому домі істотно змінився і редакційний склад - колишніх співробітників замінила команда пані Гессен зі «Сноба».
 
Раніше Маша Гессен працювала заступником головного редактора проекту «Сноб», однак восени залишила цю посаду через конфлікт з керівником «Сноба» Володимиром Яковлєвим.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4485
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду