detector.media
11.11.2012 12:27
Російське радіо «Свобода» припинило мовлення на середніх хвилях
40 співробітників московського бюро втратили роботу

Починаючи з 10 листопада, російське радіо «Свобода» представлене лише в інтернеті і мовить на коротких хвилях, повідомляє Euronews.

 

Рішення щодо припинення мовлення на середніх хвилях у Москві ухвалене у зв'язку з новим російським законом про ЗМІ. Згідно з його новими нормами, засновником радіостанції не може виступати іноземна юридична особа, як і  юридична особа з Росії, якщо частка іноземної участі в її статутному капіталі перевищує 50%. Раніше таке правило у РФ поширювалося лише на телемовлення.

 

Щодо роботи інтернет-сайту радіо «Свобода», російське законодавство не зобов'язує мережеві видання проходити реєстрацію.


Нагадаємо, саме 10 листопада сплив термін дії ліцензії радіо «Свобода», яку фінансує Конгрес США. Це призвело до змін у стратегії радіостанції і звільнень в московському бюро, де роботу втратили понад 40 осіб. Деякі з них пікетували американське посольство в Москві з проханням переглянути рішення.

 

Як відзначала Gazeta.Ru, реорганізація радіо «Свобода» відбулася на тлі рішення держдепартаменту США про закриття в Росії відділення агентства США з міжнародного розвитку USAID. Найбільший іноземний спонсор російських некомерційних організацій USAID припинив свою роботу в РФ з 1 жовтня. Як зазачила голова представництва корпорації «Радіо "Вільна Європа"» Олена Глушкова, ці події жодним чином не пов'язані між собою, як і скорочення штату не викликане призначенням нового керівника радіо «Свобода» Маші Гессен. 

 

У найближчих планах радіо «Свобода» - посилення відеоконтенту, для чого розглядавля проект відкриття великої студії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY