Перший національний вдруге показав «Адов ад» від творців роликів «Останнє попередження»

20 Жовтня 2012
8225
20 Жовтня 2012
20:15

Перший національний вдруге показав «Адов ад» від творців роликів «Останнє попередження»

8225
Фільм про теракти у Дніпропетровську вийшов у суботу о 12.20, коли, за розкладом телепрограми, в ефірі мав бути випуск «After life»
Перший національний вдруге показав «Адов ад» від творців роликів «Останнє попередження»

В ефірі Першого національного вдруге вийшов фільм «Адов ад», присвячений терактам у Дніпроперовську. Раніше стрічка демонструвалася 18 жовтня.

 

Нагадаємо,  картину створено телекомпанією V-TV, що є виробником роликів «Останнє попередження», розміщених на Першому національному як передвиборна агітація.

 

Також продакшн V-TV знімає документальні фільми, які розміщуються не як передвиборна агітація. Наприклад, 8 жовтня о 15.35 на Першому національному транслювалася стрічка «Євро-2012. Вся правда про бойкот». Також телекомпанія зняла фільм «Зворотній бік рецепту, або Краплі, що риють могилу» про очні краплі «Тропікамід» виробництва компанії «Фармак», які, за твердженням журналістів, є легальним наркотиком.

 

З обговорення стрічки «Адов ад» розпочався випуск «Шустер live» 19 жовтня на Першому національному. До студії були запрошені автори фільму. Тетяна Муренко, яка працюваланад січкою,  розповіла, що вона створювалася за матеріалами з відкритих джерел, з метою розповісти про реакцію суспільства та розслідування подій.

 

Окрім цих фактів, у фільмі подано версії щодо того, кому були вигідні ці теракти. Зокрема, у закадровому тексті стрічки «за матеріалами ЗМІ» зазначається: «Опозиція неоднозначно натякає, що до вибухів причетна влада і спецслужби». Далі подано припущення експертів і пересічних громадян. Зокрема, Андрій Шкіль у коментарі каже, що владі таким чином могло бути вигідно зірвати вибори і ввести надзвичайний стан.

 

 Фрагмент стрічки «Адов ад»

 

Під час випуску «Шустер live» глядачі надсилали до студії запитання авторам фільму, щодо того, за чиї кошти його знято і на чиє замовлення. Шеф-редактор телекомпанії V-TV Оксана Шинкаренко на це запитання не відповіла, назвавши його некоректним. Натомість вона наголосила на соціальній складовій документальної стрічки.

 

Крім того, глядачі з Дніпропетровька скаржилися ведучому Петру Мазі, що під час випуску «Шустер live» частина аудиторії не могла дивитися проект через відсутність звуку або трансляції взагалі.

 

Ведучий Савік Шустер у прямому ефірі звернувся із запитанням до генерального директора НТКУ Єгора Бенкендорфа щодо того, чому «Адов ад» транслювався в ефірі Першого національного за десять днів до виборів, а не раніше.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментарі до пана Бенкендорфа. Він пообіцяв надати їх у понеділок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8225
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду