«Адов ад» повторили через «активне обговорення фільму в “Шустер live”»

22 Жовтня 2012
7493
22 Жовтня 2012
13:22

«Адов ад» повторили через «активне обговорення фільму в “Шустер live”»

7493
Хоча більшість експертів, які брали участь у дискусії ток-шоу, стрічку не дивилися
«Адов ад» повторили через «активне обговорення фільму в “Шустер live”»

Перший національний вирішив повторити в суботу показ фільму «Адов ад» про вибухи в Дніпропетровську після «активного обговорення теми дніпропетровських вибухів в студії програми "Шустер live"». Про це йдеться у відповіді прес-служби каналу на запитання «Детектор медіа».

 

«Активне обговорення теми дніпропетровських вибухів в студії програми "Шустер live" довело, що ця тема набула широкого суспільного резонансу і досі цікава нашим глядачам», - зазначає прес-служба.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», випуск ток-шоу «Шустер live» 19 жовтня розпочався з обговорення фільму «Адов ад». При цьому більшість учасників дискусії судили про фільм із його фрагментів, які демонструвалися у студії. Через це обговорення носило поверховий і неінформативний характер.

 

За даними каналу, частка суботнього повтору фільму «Адов ад» склала 7,81% (це підтверджують попередні дані overnight компанії GfK Ukraine, надані «Детектор медіа» Індустріальним телевізійним комітетом) - це більше ніж удвічі перевищує середню денну частку Першого національного і «відповідає рівню найбільш рейтингових трансляцій телеканалу, зокрема, матчів "Євро-2012"». І ці показники, зазначає прес-служба, доводить правоту цього рішення: «Так би вчинив будь-який професійний менеджер як українських, так і західних ЗМІ».

 

На запитання ведучого Савіка Шустера до генерального директора НТКУ Єгора Бенкендорфа, чому «Адов ад» транслювався в ефірі Першого національного за десять днів до виборів, а не раніше, прес-служба Першого відповіла: «Розміщення фільму за десять днів до виборів не слід пов'язувати з бажанням зіграти на руку якійсь із політичних сил, оскільки у стрічці представлені різні точки зору. Більше того, обговорення цього фільму у студії "Шустер live" теж відбувалося силами представників всіх провідних політичних партій країни. Ми розмістили цей фільм одразу як тільки отримали таку можливість. Якби фільм був готовий місяць тому - ми б показали його місяць тому, якби наступного року - показали б наступного року».

 

Прес-служба Першого національного підкреслює, що канал уже не вперше звертається до теми вибухів у Дніпропетровську: «Трансляція документального фільму "Адов ад" - це далеко не перше звернення до резонансної теми вибухів у Дніпропетровську на нашому телеканалі. Як і переважна більшість інших українських ЗМІ, ми широко висвітлювали перебіг подій, пов'язаних з розслідуванням цієї справи, впродовж останніх шести місяців. Тому ми одразу скористалися можливістю показати новий якісний продукт, який не тільки містив унікальні кадри, але й надавав слово широкому колу коментаторів».

 

«Адов ад» не транслювався на правах реклами чи політичної агітації, уточнили в прес-службі Першого.

 

Щодо випадків зникнення сигналу у Дніпропетровську під час обговорення фільму на «Шустер live», про які повідомляли глядачі ток-шоу, - канал не має про це жодної інформації

 

Нагадаємо, «Адов ад» створено телекомпанією V-TV, що є виробником роликів «Останнє попередження», розміщених на Першому національному як передвиборна агітація, на яку скаржилися об'єднана опозиція «Батьківщина» і партія УДАР.

 

Крім роликів, які продакшн називає журналістськими розслідуваннями, V-TV знімає документальні фільми, які розміщуються не як передвиборна агітація. Наприклад, 8 жовтня о 15.35 на Першому національному транслювалася стрічка «Євро-2012. Вся правда про бойкот». Також телекомпанія зняла фільм «Зворотній бік рецепту, або Краплі, що риють могилу» про очні краплі «Тропікамід» виробництва компанії «Фармак», які, за твердженням журналістів, є легальним наркотиком.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7493
Читайте також
17.10.2012 17:57
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
27 840
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду