Під час «Шустер live» обговорили агітаційний ролик (ОНОВЛЕНО)

27 Жовтня 2012
6421
27 Жовтня 2012
01:12

Під час «Шустер live» обговорили агітаційний ролик (ОНОВЛЕНО)

6421
із серії «Останнє попередження»
Під час «Шустер live» обговорили агітаційний ролик (ОНОВЛЕНО)

У випуску «Шустер live» 26 жовтня обговорювали  рекламний агітаційний ролик із серії «Останнє попередження». До цього, за словами автора і ведучого проекту Савіка Шустера, авторів програми спонукала резонансна публікація на сайті «Право». Більше нічого до цих слів Савік Шустер не додаватиме, зазначила PR-директор «Савік Шустер студії» Каріна Палаєва, коли «Детектор медіа» звернулася по коментар.

 

«На  сайті "Право" з`явився матеріал, і про це говорилося дуже багато, про те, що окремі опозиційні сили готові отримати гроші від іноземних спонсорів. Деякі невідомі люди, видаючи себе за представників американського конгресу, пропонували по п`ять мільйонів  доларів провідним опозиційним партіям. Зустрічі з опозиціонерами записувалися на приховані камери. І це було показано на Першому національному вчора в ролику "Останнє попередження"», - зазначив ведучий.

 

Далі у «Шустер live» транслювалися фрагменти відео агітаційного ролика.

 

«Можливо це провокація, навіть мерзотна. Але політики не мали на це піти», - зазначив Савік Шустер.

 

Із визначенням «мерзотна провокація» погодилася присутня у студії Ірина Геращенко (УДАР Віталія Кличка). «Сьогодні кожна політична партія зустрічається з представниками іноземних делегацій і журналістами. Це мерзотна провокація, де підтасовані певні кадри на відео», - сказала вона. І додала, що «державний канал перетворюється перед виборами на зливний бачок».

 

Сергія Власенка у студії не було, хоча, як відзначив Савік Шустер, його запрошували до участі в програмі.

 

Сергй Соболєв (ВО «Батьківщина»)розповів, що його запрошували  говорити про зовнішню політику і поцікавився, звідки взялася ця тема. Він нагадав, що це відео «Останнього попередження» виходило на Першому національному як політична реклама, яку замовила Молодіжна партія (союзник Партії регіонів) та акцентував на вартості роликів.

 

Нагадаємо, чергові ролики «Останнє попередження», в яких ішлося в студії «Шустер live», вийшли в ефірі Першого національного цього тижня. Вони просувають тезу про «продажність» об'єднаної опозиції.

 

23 жовтня вийшла перша частина фільму, у якій обіцяли продовження. У телепрограмі Першого національного 10-хвилинне «Останнє попередження» було заплановане на 24 жовтня, однак ролик не вийшов.

 

Виробниками роликів «Останнє попередження» є продакшн-студія V-TV, що позиціонує це відео як журналістські розслідування.

 

Прокоментувати, чому в ефірі державного каналу під час політичного ток-шоу йшлося про агітаційний ролик, «Детектор медіа» попросила президента НТКУ Єгора Бенкендорфа.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6421
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду