detector.media
20.10.2012 20:15
Перший національний вдруге показав «Адов ад» від творців роликів «Останнє попередження»
Фільм про теракти у Дніпропетровську вийшов у суботу о 12.20, коли, за розкладом телепрограми, в ефірі мав бути випуск «After life»

В ефірі Першого національного вдруге вийшов фільм «Адов ад», присвячений терактам у Дніпроперовську. Раніше стрічка демонструвалася 18 жовтня.

 

Нагадаємо,  картину створено телекомпанією V-TV, що є виробником роликів «Останнє попередження», розміщених на Першому національному як передвиборна агітація.

 

Також продакшн V-TV знімає документальні фільми, які розміщуються не як передвиборна агітація. Наприклад, 8 жовтня о 15.35 на Першому національному транслювалася стрічка «Євро-2012. Вся правда про бойкот». Також телекомпанія зняла фільм «Зворотній бік рецепту, або Краплі, що риють могилу» про очні краплі «Тропікамід» виробництва компанії «Фармак», які, за твердженням журналістів, є легальним наркотиком.

 

З обговорення стрічки «Адов ад» розпочався випуск «Шустер live» 19 жовтня на Першому національному. До студії були запрошені автори фільму. Тетяна Муренко, яка працюваланад січкою,  розповіла, що вона створювалася за матеріалами з відкритих джерел, з метою розповісти про реакцію суспільства та розслідування подій.

 

Окрім цих фактів, у фільмі подано версії щодо того, кому були вигідні ці теракти. Зокрема, у закадровому тексті стрічки «за матеріалами ЗМІ» зазначається: «Опозиція неоднозначно натякає, що до вибухів причетна влада і спецслужби». Далі подано припущення експертів і пересічних громадян. Зокрема, Андрій Шкіль у коментарі каже, що владі таким чином могло бути вигідно зірвати вибори і ввести надзвичайний стан.

 

 Фрагмент стрічки «Адов ад»

 

Під час випуску «Шустер live» глядачі надсилали до студії запитання авторам фільму, щодо того, за чиї кошти його знято і на чиє замовлення. Шеф-редактор телекомпанії V-TV Оксана Шинкаренко на це запитання не відповіла, назвавши його некоректним. Натомість вона наголосила на соціальній складовій документальної стрічки.

 

Крім того, глядачі з Дніпропетровька скаржилися ведучому Петру Мазі, що під час випуску «Шустер live» частина аудиторії не могла дивитися проект через відсутність звуку або трансляції взагалі.

 

Ведучий Савік Шустер у прямому ефірі звернувся із запитанням до генерального директора НТКУ Єгора Бенкендорфа щодо того, чому «Адов ад» транслювався в ефірі Першого національного за десять днів до виборів, а не раніше.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментарі до пана Бенкендорфа. Він пообіцяв надати їх у понеділок.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY