Опозиційні члени Комітету свободи слова: LB.ua переслідують з політичних мотивів (заява)

18 Липня 2012
11335
18 Липня 2012
16:43

Опозиційні члени Комітету свободи слова: LB.ua переслідують з політичних мотивів (заява)

11335
Закликають інші ЗМІ підтримати LB.ua і ТВі
Опозиційні члени Комітету свободи слова: LB.ua переслідують з політичних мотивів (заява)

Четверо членів парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації від опозиції Олександр Абдуллін, Олена Кондратюк, Віктор Уколов (фракція «БЮТ-Батьківщина») та Юрій Стець (фракція НУ-НС) засудили порушення кримінальної справи щодо оприлюднення сайтом LB.ua смс-листування їхнього колеги по комітету Володимира Ландіка (фракція Партії регіонів). Про це йдеться в заяві, яку має в своєму розпорядженні «Детектор медіа».

 

«Ми, народні депутати члени Комітету з питань свободи слова та інформації, вважаємо порушення кримінальної справи проти сайту LB.ua переслідуванням інтернет-видання з політичних мотивів», - йдеться в заяві.

 

«На наш погляд, такі неоковирні дії прокуратури викликані наявністю політичного замовлення розправи над журналістами. Окрім того в переддень виборчої кампанії прокуратура своїми діями порушує мораторій на проведення перевірок ЗМІ, встановлений Верховною Радою України. У зв'язку із цим ми звертаємось до ПАРЕ, "Репортерів без кордонів", Freedom House та світової громадськості із закликом виступити на підтримку українських журналістів», - заявляють народні депутати.

 

Члени Комітету закликали видання і телеканали проявити солідарність і підтримати LB.ua, телеканал ТВі та інші ЗМІ, які зазнали переслідувань і тиску за свою професійну діяльність, «не даючи режиму чинити розправу в атмосфері замовчування та страху».

 

«Детектор медіа» публікує текст заяви повністю:

 

Заява

щодо переслідувань незалежних ЗМІ в Україні

 

Ми, народні депутати члени Комітету з питань свободи слова та інформації, вважаємо порушення кримінальної справи проти сайту Lb.ua переслідуванням інтернет-видання з політичних мотивів.

 

Як одне з найпопулярніших on-line ЗМІ в Україні, Lb.ua відомий своїми ексклюзивними матеріалами про зловживання влади, а також врівноваженою подачею точки зору як влади, так і опозиції.

 

Використання скарги нашого колеги по Комітету, народного депутата Володимира Ландіка для порушення кримінальної справи проти інтернет-видання не витримує критики. Як відомо, Володимир Ландік публічно відкликав свою скаргу і письмово звернувся до прокуратури з проханням не порушувати кримінальної справи. Те, що всупереч проханню постраждалого, кримінальну справу таки порушено, свідчить про упередженість переслідувань прокуратури.

 

На наш погляд такі неоковирні дії прокуратури викликані наявністю політичного замовлення розправи над журналістами. Окрім того в переддень виборчої кампанії прокуратура своїми діями порушує мораторій на проведення перевірок ЗМІ, встановлений Верховною Радою України.

У зв`язку з цим ми звертаємось до ПАРЕ, «Репортерів без кордонів», Freedom House та світової громадськості з закликом виступити на підтримку українських журналістів.

 

Ми також закликаємо інші видання та телеканали проявити солідарність і підтримати Lb.ua, телеканал ТВі та інші ЗМІ, які зазнали переслідувань та тиску за свою професійну діяльність, не даючи режиму чинити розправу в атмосфері замовчування та страху.

 

Народні депутати України

Олександр Абдуллін

Олена Кондратюк

Юрій Стець

Віктор Уколов

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11335
Читайте також
31.07.2012 18:12
Пріска Орсонно, Оксана Романюк, «Репортери без кордонів», для «Детектор медіа»
20 561
19.07.2012 09:17
Дмитро Гнап, Анастасія Береза, Слідство.Інфо, «Українська правда»
26 059
19.07.2012 08:31
Мустафа Найем, «Блоги. Українська правда»
31 014
19.07.2012 08:19
Соня Кошкина, «Українська правда»
30 452
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду