«Суббота плюс» заявляє про тиск через публікацію матеріалів про місцевого бізнесмена

5 Липня 2012
12784
5 Липня 2012
11:57

«Суббота плюс» заявляє про тиск через публікацію матеріалів про місцевого бізнесмена

12784
Типографія «Кераміст» відмовилася друкувати видання
«Суббота плюс» заявляє про тиск через публікацію матеріалів про місцевого бізнесмена

Редактори запорізької газети «Суббота плюс» заявляють про відмову типографії «Кераміст» друкувати видання, поки в ній будуть матеріали про бізнесмена Євгена Анісімова.

 

Як розказав «Детектор медіа», головний редактор видання Богдан Василенко, ще 25 червня  виконавчий директор «Кераміста» Сергій Насонов викликав його до себе: «І фактично прямо сказав, що, якщо з'являтимуться матеріали, які не подобаються місцевому бізнесмену Євгену Анісімову, якого тут називають «смотрящим», то він просто не випустить нашу газету. А потім можете судитись, отримувати компенсацію однак газета закриється».

 

Після цієї розмови, щоб видання на цей раз вийшло, головний редактор викреслив декілька згадок про пана Ансімова.

 

«Тому що ми тоді не були готові до такого повороту подій. Однак паралельно ми стали готуватись до протистояння», - зазначив Богдан Василенко.

 

Після цього він написав статтю про спроби закрити видання та тиск на редакцію і надіслав газету у типографію. У відповідь на це редакція отримала кілька листів від корпорації «Кераміст» з проханням відкласти друк газети. А 4 липня Богдан Василенко спершу отримав листа про відкладення друку газети, а потім іншого, підписаного виконуючим обов'язки генерального директора Негою А.В, де йшлось «підтверджуємо готовність виконати друк Вашого видання за умови корегування статті, яка містить недостовірну інформацію про підприємство "Кераміст"».

 

 

 

Богдан Василенко та шеф-редактор «Суббота плюс» Ірина Василенко у матеріалі «Приказано заткнуть­ся!» на сайті наголошують, що це вже не перша спроба тиску на видання.

 

Тепер керівництво видання просить допомоги у колег, оскільки не сподівається на місцеву владу та правоохоронні органи, і має намір шукати іншу типографію, яка погодиться друкувати газету, навіть якщо вона буде «на іншому кінці країни».

 

 «Детектор медіа» зателефонувала до корпорації «Кераміст», щоб отримати коментар, однак кореспонденту повідомили, що Сергій Насонов зараз зайнятий, і пообіцяли зв'язатись, якщо буде вирішено коментувати цю ситуацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12784
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Casio
4322 дн. тому
Василенко уже притомил своими интригами, то все заборы в городе обрисовывает, то дибильные бигборды развешивает...прикрыть бы эту газету давно пора.
ЗАП.ОДТРК
4322 дн. тому
материал про пресс-конференцию «Субботы плюс» не допустили к эфиру. ЗОДТРК.jpgЗОДТРК.jpgКорреспондент "Радио Запоріжжя” подготовила материал, принесла текстовый вариант на согласование директору радиостанции( директору творческого объединения подготовки радиопрограмм ЗОГТРК) Василию Ивановичу Колесниченко, который, в свою очередь, отдал его генеральному директору ЗОДТРК господину Кузенко. Даже не прослушав запись, её не допустили к эфиру, обосновав это тем, что освещение «хозяйственного спора» «Субботы плюс» и «Керамиста» не будет интересно слушателям. Следует отметить, что в материале не упоминались ни Анисимов, ни Партия регионов, никакие другие конкретные имена. Саму заведующую заставили написать объяснительную, зачем она отправила корреспондента на пресс-конференцию. Людимлу Долженко - завотделом информации облрадио, крайне удивлена таким поворотом событий, ведь, по ее словам, материал содержит баланс мыслей, объективно описывает сложившуюся ситуацию. Тем более, сейчас эта тема крайне актуальна и вызвала большой резонанс в СМИ.
wertu
4322 дн. тому
Да всё заранее спланировали. Василенко просто бабок ктото (типо Черняка) подкинул , чтоб он помажоритарился
Paramore
4322 дн. тому
а спрашуется зачем василенко все это?? та просто лезет он на выборы!! надо же хоть грязненько, хоть подленько, хоть как-то, но пропиариться!!!! черняк оплатит!
Arch Enemy
4322 дн. тому
итут все было заранее спланировано! василенко в газете подал информацию, портящую репутацию "керамиста". и еще плюс ко всему заранее подготовил листочки, которые девочки выбежали бы раздавать. и должен быть выйти сюжет на украинском телевидении
greg
4322 дн. тому
Хаха, ну всё понятно, Василенко решил начать пиариться своими мерзкими способами. Специально всё подстроил стопудова!
greg
4322 дн. тому
Хаха, ну всё понятно, Василенко решил начать пиариться своими мерзкими способами. Специально всё подстроил стопудова!
Horta
4322 дн. тому
это просто пиар-ход. Василенко хочет показать, какой он бедный-несчастный. Хочет он встрять на выборы...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду