У Запоріжжі пройшла акція на підтримку «Субботы плюс»

6 Липня 2012
13058
6 Липня 2012
20:58

У Запоріжжі пройшла акція на підтримку «Субботы плюс»

13058
Близько ста місцевих журналістів та читачів газети виступили проти цензури і тиску на видання
У Запоріжжі пройшла акція на підтримку «Субботы плюс»
У Запоріжжі пройшов мітинг на підтримку газети «Суббота Плюс». Участь у акції взяли місцеві журналісти, до яких приєдналися читачі газети. Про це «Детектор медіа» повідомила учасниця мітингу, журналістка Ольга Веснянка. 
 

Звертаючись до присутніх, головний редактор видання Богдан Василенко наголосив, що можновладці не диктуватимуть журналістам «Суббота Плюс», що саме їм писати. Після свого виступу пан Василенко надав слово учасникам акції. 
 

До і після мітингу організатори поширювали листівки, у яких ішлося про те, що через тиск на газету, останнє число «Суббота Плюс» змушена була друкувати в іншій типографії. 
 
 
 
 
 

Присутні журналісти влаштували міні-виставу, темою якої було намагання представників влади керувати ЗМІ, вказувати їм, що саме писати. Частина учасників була одягнена у футболки із надписами «Я маю право говорити правду» та «Я маю право знати правду». Після виступу Богдана Василенка, він запропонував охочим висловитись. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Завершилась акція виступами мітингувальників, які закликали запорожців виступати за свої права, за свободу слова, реагувати на інформацію про утиски журналістів.
 

Як повідомляла ТК, за словами головного редактора, типографія «Кераміст»відмовилась друкувати видання, поки в ньому будуть матеріали про бізнесмена Євгена Анісімова. Коли Богдан Василенко написав матеріал про тиск на видання, то 4 липня отримав листа від типографії про відкладення друку газети, а потім іншого, підписаного виконуючим обов'язки генерального директора Негою А.В, де йшлося: «підтверджуємо готовність виконати друк Вашого видання за умови корегування статті, яка містить недостовірну інформацію про підприємство "Кераміст"».
 
 
Після цього пан Василенко пообіцяв подати  на типографію в суд. Також 6-го липня головний редактор поширив заяву, у якій розповів про обставини тиску на видання. 
 

«Детектор медіа»
Фото Ольги Веснянки

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13058
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Роман
4321 дн. тому
ПРдауни відпрацьовують срібняки. Але синій сморід - це безсилля, продажність, заздрість.
anon
4321 дн. тому
Сколько этот дурачёк еще бред всякий писать будет про этот скандал. Заранее всё подготовил, а теперь лапшу на уши людям вешает? Богдан, разве не так?
Arch Enemy
4321 дн. тому
та реально вечно какой-то цирк устраивает... интересно, как он себя-клоуна прекрасно видит в политике?...
Жека
4321 дн. тому
Horta, заткнись
Horta
4321 дн. тому
Василенко выставил фотку, где его тень держит шпагу))) д'Артаньян хренов)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду