Регіонал Надоша заступився за УНН

26 Квітня 2012
9084
26 Квітня 2012
12:38

Регіонал Надоша заступився за УНН

9084
Його дивує, чому ніхто не закликає бойкотувати «Українську правду», яка публікує особисті sms-листування депутатів
Регіонал Надоша заступився за УНН

Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Олег Надоша вважає, що парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації повинен відреагувати на заяву УНН з приводу факту тиску з боку Ірини Геращенко на ЗМІ. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Партії регіонів.

 

На думку депутата, заява Ірини Геращенко (так він називає її запис на сторінці у Facebook із закликом бойкотувати УНН через розповсюдження відео нібито з камери Тимошенко у СІЗО) є свідчення «потрійних стандартів»: «Це навіть не подвійні стандарти, а потрійні! Вони виражаються в тому, що як тільки хтось видає компрометуючу інформацію про лідерів опозиції - йому тут же оголошують бойкот. Так само було і з М. Чечетовим, чий коментар з приводу блокування Ради колись не сподобався журналістам, і вони оголосили йому бойкот нібито за брехню. У той же час вони брали абсолютно брехливі коментарі від представників НУ-НС і БЮТ - про те, що це нібито регіонали занесли тоді в зал ломики і ланцюги. В "1+1" тоді було відеопідтвердження, що заносили ломики і ланцюги саме депутати від БЮТ і НУ-НС. Чому ж журналісти тоді не оголосили бойкот бютівцям і нунсівцям, які збрехали? А чому ж не звучать заклики бойкотувати "Українську правду", яка самим неприпустимим чином публікує особисті sms-листування депутатів, знаючи, що це протизаконно і користуючись тим, що кожен далекоглядний депутат не буде злити ЗМІ позовом до суду?».

 

Також депутат Надоша звинуватив Ірину Геращенко в тому, що вона «душить свободу слова»: «Судячи з усього, пані І. Геращенко забула своє покликання, свою професію і замість того, щоб відстоювати права журналістів, займається тим, що душить свободу слова».

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар Ірини Геращенко, Вона пообіцяла прокоментувати заяву пана Надоші пізніше.

 

Нагадаємо, учора, 25 квітня Ірина Геращенко (НУНС) закликала колег-депутатів бойкотувати інтернет-видання УНН, про що написала на своїй сторінці у Facebook. «Друзі. Підтримаємо ініціативу Дмитра Крикуна. Бойкот УНН. Жодного коментаря або участі в їх заходах, жодного посилання на їх сайт або передруковуванні їх матеріалів. Нехай їх читають і дивляться їх господарі. Це не журналістика, це не таблоїд навіть, це навіть гірше підглядання у шпаринку в комунальній квартирі. Наступне відео буде з вбиральні?» - написала вона. А захисник екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко не виключив, що подаватиме позов до суду на інформаційне агентство УНН через розповсюдження цього відео.

 

У свою чергу сайт УНН заявив, що не є першоджерелом та «не володіє інформацією про походження даного відео». «Редакція, дотримуючись норм законодавства про авторське право зіслалася на джерело інформації - в даному випадку ресурс YouTube. З такими ж посиланнями дане відео розмістили безліч ЗМІ», - підкреслили в УНН.

 

Заяви деяких народних депутатів про те, що УНН є першоджерелом інформації, в редакції розцінили як спробу тиску на ЗМІ та звернулися до віце-спікера Верховної Ради Миколи Томенка та Комітету з питань свободи слова та інформації з проханням розібратися в цій ситуації.

 

Нагадаємо, одним з власників УНН є колишній помічник Ганни Герман Дмитро Сагач.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9084
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду