Власенко не виключає позову до УНН, а Геращенко закликає бойкотувати сайт

25 Квітня 2012
9127
25 Квітня 2012
14:11

Власенко не виключає позову до УНН, а Геращенко закликає бойкотувати сайт

9127
УНН заявляє, що не є першоджерелом відео з людьми, схожими на Тимошенко і Власенка
Власенко не виключає позову до УНН, а Геращенко закликає бойкотувати сайт

Захисник екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко не виключає, що подаватиме позов до суду на інформаційне агентство УНН, яке 24 квітня оприлюднило відео від 15 грудня 2011 року, на якому людина, схожа на Юлію Тимошенко вільно пересувається камерою СІЗО і цілується з людиною, схожою на Сергія Власенка.

 

В інтерв'ю газеті «Коммерсантъ. Украина», відповідаючи на запитання, чи буде він подавати до суду на УНН, Сергій Власенко сказав: «Я вивчу це відео, подивлюся, як вони його подали. Швидше за все, так».

 

Тим часом народний депутат Ірина Геращенко (НУНС) закликала колег-депутатів бойкотувати інтернет-видання УНН, про що написала на своїй сторінці у Facebook. «Друзі. Підтримаємо ініціативу Дмитра Крикуна. Бойкот УНН. Жодного коментаря або участі в їх заходах, жодного посилання на їх сайт або передруковуванні їх матеріалів. Нехай їх читають і дивляться їх господарі. Це не журналістика, це не таблоїд навіть, це навіть гірше підглядання у шпаринку в комунальній квартирі. Наступне відео буде з вбиральні?» - написала вона.

 

Напередодні, 24 квітня, в ефірі ток-шоу «Час: Підсумки дня» на 5-му каналі Сергій Власенко з приводу відео УНН сказав: «Ви знаєте, я бачив кращі фейки щодо себе. Я бачив кращі підробки щодо себе. Насправді, це відео виникло в цей день лише для того, щоб відволікти увагу від того, що ми зараз обговорюємо, від того, що Юлію Володимирівну брутально побили, від того, що вони два дні брехали, що вона добровільно переїхала до лікарні "Укрзалізниці", вони два дні брехали, що в них там якийсь санітарний день в колонії тільки для того, щоб у неї зіллі синці, щоб їх ніхто не побачив».

 

Коментуючи «Коммерсанту» свою реакцію на появу цього відео, яке в партії «Батьківщина» назвали фальшивкою, Сергій Власенко сказав: «Спочатку я розізлився. Потім почав нервувати. А потім я зрозумів, що основне завдання цих людей - зчинити психологічний тиск на тих, хто залучений до процесу з відволікання уваги до заяви Юлії Тимошенко про рукоприкладство з боку представників колонії».

 

На запитання, чи відомо йому, як могло з'явитися таке відео, захисник Юлії Тимошенко зауважив, що не хоче в цьому розбиратися: «Починаючи в цьому копатися, ми виконуємо завдання, якого автори цієї провокації хотіли досягти, - відволікти увагу громадськості від факту побиття, щоб почали копатися у стосунках». На його думку, сьогодні слід обговорювати іншу тему - прокурор Харківської області визнав, що під час транспортування Юлії Тимошенко до неї застосували фізичну силу, і чомусь прокурор вважає це нормальним.

 

У свою чергу УНН заявляє, що не є першоджерелом відео та «не володіє інформацією про походження даного відео». Інформаційна агенція зазначає, що справді однією з перших опублікувала цю інформацію, але зазначивши при цьому, що на відео зняті жінка, схожа на Тимошенко, і чоловік, схожий на Власенка. «Редакція, дотримуючись норм законодавства про авторське право зіслалася на джерело інформації - в даному випадку ресурс YouTube. З такими ж посиланнями дане відео розмістили безліч ЗМІ», - підкреслили в УНН.

 

Заяви деяких народних депутатів про те, що УНН є першоджерелом інформації, в редакції розцінюють як спробу тиску на ЗМІ та звертаються до віце-спікера Верховної Ради Миколи Томенка та Комітету з питань свободи слова та інформації з проханням розібратися в цій ситуації.

 

Нагадаємо, одним з власників УНН є колишній помічник Ганни Герман Дмитро Сагач.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9127
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Фантик
4354 дн. тому
Поддерживаю Сок. Она не просто дура, она супердура. Вечно скулит на надрыве, брешет как юлька, не может выдержать ни минуты чужого мнения в эфире, тут же лезет истерично перебивать
Газетний
4354 дн. тому
"Сок", що ж, це рівань вашої культури, інтелектуалізму. Зрештою, враження, що саме"Сок" дура чи дурак із дураків. Так би мовити, супердурак (а).
Газетний
4354 дн. тому
"Сок", що ж, це рівань вашої культури, інтелектуалізму. Зрештою, враження, що саме"Сок" дура чи дурак із дураків. Так би мовити, супердурак (а).
Сок
4355 дн. тому
Какая дура дешевая єта геращенко
dapashlivy
4355 дн. тому
А что насчёт этого? Любому ясно, что видео сняли и разместили за ганкины килодоллары.
guiva
4355 дн. тому
А как насчет этого: "Отдельное спасибо моей близкой подруге Анне Герман за видео, на котором Юля целуется с Власенко (при живом муже в Чехии, который оттуда якобы борется за ее освобождение) и прыгает в кровать, когда слышит скрип засовов тюремной камеры. И все для того, чтоб Власенко ее пожалел, помог подняться и подержал за локоток. Актриса от БЮТа!!!" Чаленко в блоге на УП: http://blogs.pravda.com.ua/authors/chalenko/4f96d70b3546c/
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду