«Кореспондент» звинуватили в копіюванні обкладинки Time

24 Лютого 2012
8976
24 Лютого 2012
19:39

«Кореспондент» звинуватили в копіюванні обкладинки Time

8976
«Кореспондент» звинуватили в копіюванні обкладинки Time

Обкладинка останнього числа журналу «Корреспондент» нагадує обкладинку нового номера Time за 5 березня. На це звернув увагу у мережі Facebook журналіст Микола Кондратенко, виклавши картинку - порівняння обох обкладинок.

 

 

Головний редактор журналу «Корреспонеднт» Віталій Сич вважає це збігом, адже обкладинка готувалася заздалегідь, і вже після виходу номера він дізнався про подібність.

 

«За дев'ять років роботи в "Корреспонденте" я зробив понад 450 обкладинок. Це, наскільки я пам'ятаю, восьма біла обкладинка в моїй історії. Тобто із цим прийомом ми знайомі і давно його використовуємо. Обкладинка не робиться за день - ми її робили дні три, десь у п'ятницю ще почали. Ідею маленького Януковича, над яким тяжіє великий заголовок, придумав редактор відділу політики Андрій Смирнов, я написав текст, арт-директор Олексій Самоваров це втілив. Коли це вийшло, на наступний день хтось прислав у фейсбуку обкладинку Time - мовляв, схоже», - розповів пан Сич.

 

Він визнає, що обкладинки схожі за стилістикою але вважає, що в Time вийшло краще. «У них ідея в тому, що Путін стає все менш і менш впливовим, і це відображається в заголовку й картинці. У нас інакша ідея - показати, що Янукович самотній і втратив довіру людей», - зауважив головний редактор.

 

Він додав, що в «Корреспондента» часто виходили подібні обкладинки до журналу «Фокус»: одного разу була взагалі ідентична, а разів 15 співпадали теми. Головні редактори видань підозрювали один одного в «шпигунстві», а насправді це був лише збіг.

 

«У фейсбуку сидить купа людей нереалізованих, які тільки й викривають, зокрема, журнал "Корреспондент" у найдрібніших збігах. Якісь "Зорі Придніпров'я", наприклад, ніхто не викриває, бо їх ніхто не читає. А я вже звик до прискіпливої уваги», - резюмував пан Сич.

 

Раніше «Корреспондент» звинувачували в плагіаті обкладинки з інтернету.

 

«Детектор медіа»

 

Фото з Facebook Миколи Кондратенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8976
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Г.Б.
4448 дн. тому
"...Чому ви лише п о в т о р я є т е, де ваші власні думки? Чи взагалі їх не маєте? Чи повсихали у вас язики? Якщо повсихали, можна пробачити, можна простити... Але ж, у вас язики, можна коси мантачити, або замітати манеж. Чому ж ви на м и с л я х позичених скачете, хотілося б знати, все ж?!" Василь СИМОНЕНКО
І-19
4449 дн. тому
люди добрі, журналістика стоїть на штампах. А на ідею немає копірайту. Так що коні не винні. Кореспондент використав ту ж ідею (або той самий штамп), і проблема лише у часовому збігу
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду