detector.media
24.02.2012 19:39
«Кореспондент» звинуватили в копіюванні обкладинки Time

Обкладинка останнього числа журналу «Корреспондент» нагадує обкладинку нового номера Time за 5 березня. На це звернув увагу у мережі Facebook журналіст Микола Кондратенко, виклавши картинку - порівняння обох обкладинок.

 

 

Головний редактор журналу «Корреспонеднт» Віталій Сич вважає це збігом, адже обкладинка готувалася заздалегідь, і вже після виходу номера він дізнався про подібність.

 

«За дев'ять років роботи в "Корреспонденте" я зробив понад 450 обкладинок. Це, наскільки я пам'ятаю, восьма біла обкладинка в моїй історії. Тобто із цим прийомом ми знайомі і давно його використовуємо. Обкладинка не робиться за день - ми її робили дні три, десь у п'ятницю ще почали. Ідею маленького Януковича, над яким тяжіє великий заголовок, придумав редактор відділу політики Андрій Смирнов, я написав текст, арт-директор Олексій Самоваров це втілив. Коли це вийшло, на наступний день хтось прислав у фейсбуку обкладинку Time - мовляв, схоже», - розповів пан Сич.

 

Він визнає, що обкладинки схожі за стилістикою але вважає, що в Time вийшло краще. «У них ідея в тому, що Путін стає все менш і менш впливовим, і це відображається в заголовку й картинці. У нас інакша ідея - показати, що Янукович самотній і втратив довіру людей», - зауважив головний редактор.

 

Він додав, що в «Корреспондента» часто виходили подібні обкладинки до журналу «Фокус»: одного разу була взагалі ідентична, а разів 15 співпадали теми. Головні редактори видань підозрювали один одного в «шпигунстві», а насправді це був лише збіг.

 

«У фейсбуку сидить купа людей нереалізованих, які тільки й викривають, зокрема, журнал "Корреспондент" у найдрібніших збігах. Якісь "Зорі Придніпров'я", наприклад, ніхто не викриває, бо їх ніхто не читає. А я вже звик до прискіпливої уваги», - резюмував пан Сич.

 

Раніше «Корреспондент» звинувачували в плагіаті обкладинки з інтернету.

 

«Детектор медіа»

 

Фото з Facebook Миколи Кондратенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY