Журналісти «Коммерсанта» називають звільнення Ковальського цензурою заради Путіна

14 Грудня 2011
15047
14 Грудня 2011
13:10

Журналісти «Коммерсанта» називають звільнення Ковальського цензурою заради Путіна

15047
Журналісти «Коммерсанта» називають звільнення Ковальського цензурою заради Путіна

Журналісти російського видавничого дому «Коммерсантъ» висловлюють протест проти звільнення головного редактора журналу «Коммерсантъ-Власть» Максима Ковальского, бо  вважають це цензурою. Вони написали відповідного відкритого листа, пише «Українська правда».

 

«13 грудня за публікацію в журналі «Власть» фотографії виборчого бюлетеня з нецензурним посланням прем'єру Росії Володимиру Путіну був звільнений головний редактор журналу Максим Ковальський, - йдеться у листі, - Ми, журналісти ВД «Коммерсантъ», протестуємо проти цього рішення. Нецензурний текст не був словами журналу, редакції або когось із авторів. Це була фотографія, що фіксує реальну поведінку виборців на виборах».

 

На думку журналістів, настрої виборців були варті того, щоб проінформувати про них читачів.

 

Журналісти розглядають звільнення Ковальського «як акцію залякування, спрямовану на те, щоб не допустити ніякого критичного висловлення на адресу Володимира Путіна, навіть у непрямій формі публікації фотографій текстів, де про нього висловлюються без належного пієтету».

 

«Нас примушують до боягузтва, що негідно й непродуктивно. Особливо бентежить спроба представити звільнення людини за професійну позицію боротьбою за чистоту російської мови. Це та ж фальсифікація, що образила людей на виборах», - заявляють журналісти, - «Нам важко зберігати об'єктивність, коли на нас тиснуть і переслідують наших товаришів, і ми не розуміємо, навіщо в таких обставинах ми повинні її зберігати. Неприпустимо, щоб конфронтація на вулицях Москви стала конфронтацією усередині нашого видавництва».

 

Нагадаємо, гендиректора російського холдингу «Коммерсантъ» Андрія Галієва і головреда журналу «Коммерсантъ-Власть» Максима Ковальського звільнено рішенням акціонерів «за хуліганство». Причиною стала публікація в останньому номері журналу фотографії виборчого бюлетеня з непристойним і нецензурним написом.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15047
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду