iVOX: Читати пресу на е-рідерах та планшетах готові 24,3% українських інтернет-користувачів

5 Липня 2010
13891
5 Липня 2010
12:29

iVOX: Читати пресу на е-рідерах та планшетах готові 24,3% українських інтернет-користувачів

13891
iVOX: Читати пресу на е-рідерах та планшетах готові 24,3% українських інтернет-користувачів

76,2% українців цікавляться можливістю читати пресу та новини за допомогою цифрових носіїв. При цьому 24,3% планують придбати або вже мають відповідні пристрої, а 51,9% хотіли б, але найближчим часом не зможуть собі цього дозволити.

 

Такі результати показує дослідження, проведене компанією iVOX Ukraine для «Детектор медіа». Дослідження здійснене шляхом онлайн-опитування серед осіб 18-59 років, тому є репрезентативним для інтернет-користувачів цього віку.

 


Тих, хто готовий читати пресу на електронних дивайсах, найбільше серед чоловіків (27,6%), осіб наймолодшого вікового діапазону - 18-29 років (28%), мешканців Києва (32,7%). Зацікавлені особи, які, втім, не можуть дозволити собі такий спосіб читання, переважають у групі осіб 30-44 років, серед жінок та жителів західних регіонів.

 


Найбільшими традиціоналістами, яких влаштовує паперова преса, виявилися жінки, люди середнього віку (30-44 років). А тих, хто взагалі не читає пресу, найбільше серед молоді (18-29), мешканців Півдня, Сходу України та Києва. 

 

 

У варіантах «інше» опитувані найчастіше писали, що надають перевагу звичайному комп’ютеру з інтернетом або що ще не замислювалися над поставленим питанням.
Загалом розподіл голосів виглядає так:

 

 

 

Дослідження проведене методом онлайн інтерв'ю з використанням панелі iVOX Ukraine (www.ivox.com.ua) в червні 2010 року. Вибірка становить 1000 анкет, структура вибірки відповідає структурі інтернет-користувачів України за статтю, віком та регіоном проживання. Статистична похибка не перевищує 3%.

 


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13891
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
///
5047 дн. тому
так мобільний - це вже інше. Тут мова про нові носії
expert
5047 дн. тому
а чому лише з е-рідерів та планшетних комп'ютерів?? я б на таке питання відповів - ні. але при цьому я читаю WAP версії популярних новинних сайтів на своєму мобільному телефоні. неправильне опитування.
slimakification
5047 дн. тому
Правильно - и удобно, и макулатуру складывать не надо и дерева рубить мужикам не нужно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду