30% українських інтернет-користувачів готові платити за інформацію в інтернеті

9 Березня 2011
13131
9 Березня 2011
08:37

30% українських інтернет-користувачів готові платити за інформацію в інтернеті

13131
62% не готові, 8% ще розмірковують
30% українських інтернет-користувачів готові платити за інформацію в інтернеті
30,1% інтернет-користувачів так чи інакше готові експериментувати з платною інформацію в інтернеті. Такий висновок випливає з результатів онлайн-опитування, проведеного компанією iVOX для «Детектор медіа».

 

З цих 30,1% найбільший відсоток – 16,7% респондентів – згодні купувати доступ до окремих матеріалів у випадку, якщо там міститься дуже важлива або дуже цікава ексклюзивна інформація. 9% погодилися б сплачувати доступ до улюблених сайтів за умови, що мова йде про невеликі гроші.  1,5% передплатили б лише пару сайтів. І тільки 2,9% експериментували б з платним доступом безумовно.

 

Удвічі більша частина опитаних – 61,2% - не готові викладати гроші за інформацію в інтернеті. З них 20,8% обрали відповідь «точно ні», 40,4% - «ні, навряд чи».

 

8,2% інтернет-користувачів ще не визначилися, 0,5% обрали інший варіант відповіді (у якому, зокрема, написали таке: «Только за необходимый уникальный контент»,  « Без проблем знайду безкоштовні аналоги», « Не вижу в этом смысла,я могу сам найти», « Всегда найдутся другие, не менее інтересные сайты», «Только при отсутствии конкурентов».

 

 


 

 

Жінки виявилися менш категоричними, ніж чоловіки. Серед чоловіків таких, хто навряд чи платитиме за інформацію в інтернеті, - 41,9%; таких, хто точно не буде цього робити - 21,4%. Серед жінок - 38,9% та 20,2% відповідно. Проте й ентузіастів платного доступу серед чоловіків також більше. Натомість жінки явно переважають у групі тих, хто ще не визначився у ставленні до цього явища. А також у групі людей, які згодні окремо платити за дуже цікаві та важливі дані.

 

Вік особи великого впливу не має. Помітно лише, що люди 45-59 років більше схильні до сумнівів, тоді як молодь 16-29 визначилася з відповіддю більшою мірою.

 

 


 

 

Географічні  чинники мають більшу вагу в цьому питанні. Так, більше ствердних варіантів (зі словом «так») дали люди з великих міст (понад  500 тис. мешканців). Але мешканці містечок (до 50 тис. і до 100 тис. жителів)  частіше за інших надавали перевагу відповіді «Так, але за умови, що гроші невеликі».  Також помітно, що чим менше місто, тим більше там людей, які ще не визначилися, як ставитися до платного контенту. 

 

Найменше тих, хто ще не визначився, серед киян (лише 3,9%). Вартість доступу має найбільше значення для жителів сходу та півдня країни.

 

Інших явних тенденцій, пов'язаних з географією проживання, не простежується.

 

 


 

 


 

 

Опитування проведене у лютому 2011 року (21-28 лютого). Методологія дослідження - онлайн-інтерв'ю з використанням панелі iVOX. Вибірка - 1000 анкет. Структура вибірки відповідає складу інтернет-користувачів України за віком, статтю та регіону проживання. Статистична похибка не перевищує 3%.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13131
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
читаДтч
4800 дн. тому
У меня есть идея! Новая схема платного контента! Эти 30% (из заголовка), которые готовы платить - пусть платят за всех 100% пользователей. Это ведь очень логично. По крайней мере с пенсионным фондом у нас именно так в стране. И сналогами вообще.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду