Табачник скасував держзамовлення на магістратуру Могилянки. У тому числі - для журналістів

8 Липня 2011
2703
8 Липня 2011
17:41

Табачник скасував держзамовлення на магістратуру Могилянки. У тому числі - для журналістів

2703
Табачник скасував держзамовлення на магістратуру Могилянки. У тому числі - для журналістів

Міністр освіти Дмитро Табачник скасував держзамовлення на магістратуру Могилянської школи журналістики та інші магістерські програми Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА). Про це пише на своїй сторінці у Фейсбуці директор Могилянської школи журналістики Євген Федченко.

 

Як пише Євген Федченко, про припинення фінансування міністерство повідомило вже після завершення прийому документів від абітурієнтів: «Вчора був останній день прийому документів, а сьогодні нам надіслали 0 місць. При тому, що документи на програму подали 60 людей. Багато хто з них навряд чи зможе платити 19 тис. грн на рік, не працюючи при цьому», - вважає Федченко.

 

Водночас, за інформацією Бюро журналістських розслідувань «Свідомо», одному з найстаріших вишів країни - 350-річному Львівському національному університету  Франка - суттєво скоротили державне замовлення на підготовку фахівців за всіма стратегічними спеціальностями. У тому числі - за спеціальністю «Журналістика». Так, на 36% «зрізали» бюджетні місця факультету природничих наук, на третину - комп'ютерним наукам і історії, на 50% зменшене замовлення на культурологів і книгознавців, журналістів і політологів.

 

 Як пише «Український тиждень», раніше Табачник заявив, що скорочення державного замовлення на підготовку кадрів у вищих навчальних закладах буде виправданим, оскільки в 2010 році школи закінчили 340 тис. осіб, а в 2011 році випускників буде тільки 191 тис.

 

Нагадаємо, ще наприкінці минулого року президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт розкритикував підготовлений Міносвіти проект закону «Про вищу освіту», який зараз знаходиться в парламенті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2703
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
журналіст ЛНУ
4682 дн. тому
в інформаційному повідомленні "Свідомо" не вказано жодної інформації про зменшення бюджетних місць журналістам ЛНУ. звідки така інформація?
Guest
4683 дн. тому
Що значить виправдане скорочення? Відколи на магістерку вступають випускники шкіл??? Крім того, на 5-й рік цього н.р. вступатимуть народжені 1990-91 року - тоді ще народжуваність була досить високою. Просто варто порівняти, як змінилося держзамовлення у вузі кума Табачника - Луцького - НАУ, і критерії підходу стануть очевидними
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду