detector.media
08.07.2011 17:41
Табачник скасував держзамовлення на магістратуру Могилянки. У тому числі - для журналістів

Міністр освіти Дмитро Табачник скасував держзамовлення на магістратуру Могилянської школи журналістики та інші магістерські програми Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА). Про це пише на своїй сторінці у Фейсбуці директор Могилянської школи журналістики Євген Федченко.

 

Як пише Євген Федченко, про припинення фінансування міністерство повідомило вже після завершення прийому документів від абітурієнтів: «Вчора був останній день прийому документів, а сьогодні нам надіслали 0 місць. При тому, що документи на програму подали 60 людей. Багато хто з них навряд чи зможе платити 19 тис. грн на рік, не працюючи при цьому», - вважає Федченко.

 

Водночас, за інформацією Бюро журналістських розслідувань «Свідомо», одному з найстаріших вишів країни - 350-річному Львівському національному університету  Франка - суттєво скоротили державне замовлення на підготовку фахівців за всіма стратегічними спеціальностями. У тому числі - за спеціальністю «Журналістика». Так, на 36% «зрізали» бюджетні місця факультету природничих наук, на третину - комп'ютерним наукам і історії, на 50% зменшене замовлення на культурологів і книгознавців, журналістів і політологів.

 

 Як пише «Український тиждень», раніше Табачник заявив, що скорочення державного замовлення на підготовку кадрів у вищих навчальних закладах буде виправданим, оскільки в 2010 році школи закінчили 340 тис. осіб, а в 2011 році випускників буде тільки 191 тис.

 

Нагадаємо, ще наприкінці минулого року президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт розкритикував підготовлений Міносвіти проект закону «Про вищу освіту», який зараз знаходиться в парламенті.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY