З газети «Известия» звільняють 60% колективу

6 Червня 2011
13388
6 Червня 2011
20:40

З газети «Известия» звільняють 60% колективу

13388
З газети «Известия» звільняють 60% колективу

У редакції російської газети «Известия» триває конфлікт, зумовлений зміною видавця і кадровою оптимізацією, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на заяву колективу газети.

 

Колектив повідомив, що власники газети «Известия» - «Национальная медиа группа» - прийняли рішення про припинення випуску видання зусиллями ВАТ «Редакція газети "Известия"». З 5 червня видання випускає ТОВ «Айньюс» - компанія, яку очолює видавець газет «Твой день» і «Жизнь» Арам Габрелянов.

 

5 червня редакція «Известий» залишила свою будівлю на Пушкінській площі в Москві та попрощалася з більшою частиною колективу. У новий офіс на 5-й вулиці Ямського поля переїхали тільки 40% співробітників, які зосередяться на роботі сайту.

 

Головний редактор Олександр Малютін повідомив, що газету залишають близько 60% співробітників: частина звільняється за власним бажанням, частина потрапляє під скорочення. Він запевнив, що будуть грошові виплати, але ці питання вирішуються індивідуально. За його словами, переїзд редакції та кадрові зміни ніяк не позначаться на періодичності випуску, але кількість шпальт на деякий час скоротиться: спершу буде вісім шпальт, згодом - 12. Над паперовою версією газети працюватиме так звана «служба принту» - 20-25 осіб.

 

Водночас співробітники «Известий» наголошують, що редакція майже в повному складі, а також адміністративно-господарські підрозділи (загалом понад 200 осіб, у тому числі понад 100 журналістів) досі не отримали ніякого офіційного повідомлення про зміни умов праці та посадових обов'язків. «Роботодавець не повідомляє колектив про виплати зарплат за відпрацьований період, компенсації за невикористану відпустку, про порядок та умови звільнення, способи продовження трудової діяльності», - йдеться в заяві.

 

На зборах трудового колективу 5 червня прийняте рішення звернутися з колективним листом до керівництва, а також - по допомогу до юристів, які регулюють трудові спори.

 

За даними РІА «Новости», номери «Известий» за понеділок і вівторок зверстані заздалегідь.

 

Нагадаємо, у квітні в «Известиях» відбулися кадрові зміни: головою ради директорів призначений Арам Габрелянов, а головним редактором - Олександр Малютін. Пан Габрелянов заявив про наміри переформатувати видання в більш ділове.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13388
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду