Леонід Кравчук, Вацлав Гавел, Адам Міхнік, Мирослав Маринович та інші увійшли до редакційної ради ТВі

21 Січня 2011
11042
21 Січня 2011
14:04

Леонід Кравчук, Вацлав Гавел, Адам Міхнік, Мирослав Маринович та інші увійшли до редакційної ради ТВі

11042
Леонід Кравчук, Вацлав Гавел, Адам Міхнік, Мирослав Маринович та інші увійшли до редакційної ради ТВі

Телеканал ТВі збільшив кількість членів редакційної ради до 12 осіб, повідомляє прес-служба каналу.

 

Як відомо, за законом половину членів редакційної ради обирає творчий колектив, половину - менеджмент.

 

Представниками від журналістського колективу до ради погодились увійти Леонід Кравчук (перший президент України), Вацлав Гавел (дисидент, правозахисник, останній президент Чехословаччини і перший президент Чехії), Мирослав Маринович (член-засновник Української Гельсінкської групи, голова українського відділення міжнародного ПЕН-клубу), Адам Міхник (польський громадсько-політичний діяч, засновник «Газети виборчої», один з 20 найвпливовіших журналістів світу за версією Financial Times), Мартін Войцеховський (кореспондент «Газети виборчої»), Ладіслав Снопко (культурний діяч, дисидент, екс-міністр культури Словаччини).

 

Зі сторони менеджменту до ради були обрані Микола Княжицький (генеральний директор), Віталій Портников (головний редактор), Наталя Катеринчук (заступник генерального директора), Володимир Павлюк (ведучий програми «Сьогодні. Підсумки»), Юрій Снєжко (випусковий редактор), Артем Шевченко (ведучий програми «Знак оклику»).

 

Згідно з редакційним статутом основними завданнями редакційної ради є контроль за дотриманням прав журналістів, за дотриманням вимог про заборону цензури та втручання в творчу діяльність телерадіоорганізації.

 

Наступного тижня відповідні документи для внесення змін до ліцензії будуть подані до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

 

Нагадаємо, про намір змінити редакційний статут та розширити склад редакційної ради задля входження туди нових представників ТК повідомляв генеральний директор ТВі Микола Княжицький. За його словами, нові члени редакційної ради будуть не просто номінальними, а братимуть активну участь у роботі ТВі і «допомагатимуть каналу служити європейським стандартам вільної преси».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11042
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Китайский лётчик
4847 дн. тому
так и где комментарии предыдущие? господа с ТК, вы уже задрали удалять критические каменты. Мне второй раз повторить не сложно. Товарищ Княжицкий украл деньги у сотрудников Газеты24, а теперь украдет деньги и у сотрудников ТВі
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду