ТВі змінить редакційний статут і розширить склад редакційної ради, щоб до неї могли увійти відомі діячі

20 Січня 2011
11489
20 Січня 2011
20:07

ТВі змінить редакційний статут і розширить склад редакційної ради, щоб до неї могли увійти відомі діячі

11489
ТВі змінить редакційний статут і розширить склад редакційної ради, щоб до неї могли увійти відомі діячі

Телеканал ТВі внесе зміни до редакційного статуту і розширить склад редакційної ради, щоб до неї могли увійти нові члени - відомі громадські діячі та журналісти. Заява про відповідні зміни до ліцензії буде подана до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення наступного тижня, оскільки канал очікує на згоду ще кількох потенційних членів редради. Про це ТК повідомив генеральний директор каналу Микола Княжицький.

 

За інформацією прес-служби ТВі, згоду стати членами редакційної ради каналу ТВі уже надали Леонід Кравчук (перший президент України), Мирослав Маринович (голова українського відділення міжнародного ПЕН-клубу), Адам Міхник (польський громадсько-політичний діяч, засновник «Газети виборчої», один з 20 найвпливовіших журналістів світу за версією Financial Times), Мартін Войцеховський (кореспондент «Газети виборчої»), Ладислав Снобко (дисидент, екс-міністр культури Словаччини).

 

Як пояснив Микола Княжицький, ці діячі представлятимуть у редакційній раді журналістський колектив: «Наші журналісти (Віталій Портников як головний редактор каналу) звернулися до ряду відомих у Європі та США осіб, які мають журналістський досвід роботи, з проханням увійти до редакційної ради каналу. Це якраз та частина ради, яка призначається не менеджментом, а самим журналістським колективом».

 

Пан Княжицький запевняє, що ці люди будуть не просто номінальними учасниками ради, а братимуть активну участь у роботі ТВі і «допомагатимуть каналу служити європейським стандартам вільної преси». За його словами, уже завтра, 21 січня, на канал приїжджає Мартін Войцеховський («Газета виборча»), який проводитиме майстер-класи для журналістів.

 

Повноваження редакційної ради, за словами Миколи Княжицького, - саме ті, що прописані в законі про телебачення і радіомовлення (стаття 57). «І в нас є також редакційний статут. Ми готові його оприлюднити, і обов'язково повісимо на своєму сайті. Для редакційної ради насамперед важливо захищати наших журналістів від будь-яких проявів цензури, від кого б вона не відходила - чи то від української держави, чи то від власника, чи то від менеджменту», - підкреслив керівник ТВі.

 

На запитання ТК, чи будуть представлені в редакційній раді з боку журналістів самі журналісти каналу, Микола Княжицький відповів, що вони, по-перше, вже представлені (наприклад, Віталій Портников), а по-друге, канал розширить склад ради, щоб до нього могли увійти нові члени. Зараз у редакційній раді ТВі шестеро членів.

 

Щодо регулярності зборів редакційної ради пан Княжицький зауважив, що закон це не регламентує. «Звичайно, ці люди дуже зайняті. Хтось із них зможе часто бувати в колективі, як Мартін Войцеховський. Відоміші люди будуть рідше приїжджати. Але сьогоднішній світ не вимагає особистої присутності чи зборів, сьогодні можна спілкуватися через Skype, через інтернет», - додав він.

 

Остаточний склад редакційної ради канал має намір повідомити наступного тижня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11489
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Китайский лётчик
4869 дн. тому
Так белую зарплату они начнут платить? Или только черный нал?
Богдан
4870 дн. тому
Віталій Портников - головред, відтак - представник менеджменту. Тобто журналісти в Редакційній Раді ТВі взагалі представлені не будуть, Ай, Княжицький, ай, молодець!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду