Комітет ВР зі свободи слова підтримав Концепцію державної інформаційної політики від Кабміну

16 Грудня 2010
13911
16 Грудня 2010
14:30

Комітет ВР зі свободи слова підтримав Концепцію державної інформаційної політики від Кабміну

13911
Комітет ВР зі свободи слова підтримав Концепцію державної інформаційної політики від Кабміну

Члени парламентського комітету з питань свободи слова та інформації на засіданні 15 грудня більшістю голосів підтримали проект закону № 7251 «Про Концепцію державної інформаційної політики», внесений Кабміном.

 

Голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк, презентуючи проект концепції, зазначив, що документ містить положення про впровадження громадського і цифрового мовлення, також про захист прав журналістів та інші, і розрахована на 8-10 років.

 

Основною метою реалізації державної інформаційної політики є створення політико-правових, економічних, організаційних та матеріально-технічних умов для формування сучасної моделі державної інформаційної політики, підвищення ефективності використання усіх видів інформаційних ресурсів і управління елементами інформаційно-комунікаційної інфраструктури, державної підтримки виробництва і розповсюдження вітчизняної інформаційної продукції, забезпечення розвитку та захисту вітчизняної інформаційної сфери тощо.

 

Головне науково-експертне управління вважає, що документи у формі концепції, яким притаманний ненормативний характер, не варто затверджувати у формі закону. «Конституція України не наділяє Верховну Раду України такими повноваженнями, що ставить під сумнів   можливість схвалення Концепції державної інформаційної політики законом», - йдеться у висновку управління.

 

Комітет рекомендує парламенту прийняти цей проект за основу.

 

Крім того, комітет з питань свободи відхилив три законопроекти: № 7036 «Про внесення змін до статті 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"», № 5248 «Про внесення змін до деяких законів України щодо податку на політичну рекламу» та № 7367 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо встановлення відповідальності за невиконання вимог, які стосуються розміщення та експлуатації вуличних та дорожніх ідентифікаторів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13911
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду