Комітет свободи слова відхилив Концепцію державної інформаційної політики

18 Травня 2011
18856
18 Травня 2011
18:59

Комітет свободи слова відхилив Концепцію державної інформаційної політики

18856
А також проекти про ідентифікацію держзамовлення на телебаченні і про заборону реклами ліків
Комітет свободи слова відхилив Концепцію державної інформаційної політики

Парламентський комітет з питань свободи слова на своєму засіданні 18 травня відхилив проект Концепції державної інформаційної політики, підготовлений Кабінетом Міністрів.

 

Проект закону про Концепцію № 7251 наразі готується до другого читання. Члени комітету розглянули понад 40 поправок до нього. Але в результаті більшістю голосів рекомендували парламенту відхилити документ.

 

На засіданні були присутні двоє представників парламентської більшості - Олена Бондаренко та Володимир Ландік (Партія регіонів) - та п'ятеро членів опозиції: Олександр Абдуллін, Олена Кондратюк, Віктор Уколов та Андрій Шевченко (БЮТ) і Юрій Стець (НУ-НС).

 

Нагадаємо, у першому читанні Комітет підтримав цей законопроект.

 

Крім проекту Концепції Комітет відхилив низку інших законопроектів, а саме: про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення» щодо надання телеканалами ідентифікуючої інформації про участь держави та органів місцевого самоврядування у створенні телепрограм (№ 8365); щодо уточнення терміну «Національний аудіовізуальний продукт»  (№ 8142); про внесення змін до закону «Про рекламу» щодо обмеження реклами лікарських засобів (№ 8065); про внесення змін до деяких кодексів України щодо відповідальності за пропаганду нацизму і фашизму (№ 8149) та щодо відповідальності за пропаганду тоталітарної ідеології та практики комунізму (№ 8149-1).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18856
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду