Суд знову виправдав журналіста і правозахисника Дементія Білого

15 Грудня 2010
19099
15 Грудня 2010
12:18

Суд знову виправдав журналіста і правозахисника Дементія Білого

19099
Суд знову виправдав журналіста і правозахисника Дементія Білого

Апеляційний суд Херсонської області виправдав журналіста і правозахисника Дементія Білого, який став учасником бійки під час звіту міського голови Володимира Сальда 14 вересня цього року. Про це ТК повідомив Дементій Білий.

 

За словами журналіста, 12 грудня він отримав рішення Апеляційного суду Херсонської області про відмову у задоволенні апеляції на рішення Суворовського райсуду Херсона, який не знайшов ознак адмінпорушення в його діях.

 

Нагадаємо, на Дементія Білого, якого побила охорона мера Херсона, було складено протокол про адміністративне порушення як на ініціатора бійки.

«Суд нарешті поставив крапку в спробах зробити з мене хулігана», - коментує Дементій Білий. Це рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

 

Також Дементій Білий зазначив, що 16 грудня у Суворівському суді буде розглядатися позов до іншого учасника бійки Віктора Шевчука.

 

Як писала ТК, в. о. прокурора Суворівського району порушив кримінальну справу проти Віктора Шевчука за ч. 1 статті 125 ККУ за фактом нанесення  Дементію Білому легких тілесних ушкоджень. Однак, як стверджує Дементій Білий, його до суду поки що не викликали: «Мій адвокат дізнався про це випадково».

 

Зазначимо, що прокуратура не порушувала справу за статтею 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». Як стверджує Дементій Білий, його заяву з вимогою порушити справу за цією статтею, прокуратура вирішила просто  приєднати до карної справи.

 

Юридичний захист журналіста здійснюється за сприяння Фонду стратегічних справ УГСПЛ.

 

Українська Гельсінська спілка з прав людини звернулася до генерального прокурора та міністра внутрішніх справ щодо забезпечення швидкого, незалежного та ефективного розслідування побиття активіста спілки Дементія Білого.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19099
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду