detector.media
15.12.2010 12:18
Суд знову виправдав журналіста і правозахисника Дементія Білого

Апеляційний суд Херсонської області виправдав журналіста і правозахисника Дементія Білого, який став учасником бійки під час звіту міського голови Володимира Сальда 14 вересня цього року. Про це ТК повідомив Дементій Білий.

 

За словами журналіста, 12 грудня він отримав рішення Апеляційного суду Херсонської області про відмову у задоволенні апеляції на рішення Суворовського райсуду Херсона, який не знайшов ознак адмінпорушення в його діях.

 

Нагадаємо, на Дементія Білого, якого побила охорона мера Херсона, було складено протокол про адміністративне порушення як на ініціатора бійки.

«Суд нарешті поставив крапку в спробах зробити з мене хулігана», - коментує Дементій Білий. Це рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

 

Також Дементій Білий зазначив, що 16 грудня у Суворівському суді буде розглядатися позов до іншого учасника бійки Віктора Шевчука.

 

Як писала ТК, в. о. прокурора Суворівського району порушив кримінальну справу проти Віктора Шевчука за ч. 1 статті 125 ККУ за фактом нанесення  Дементію Білому легких тілесних ушкоджень. Однак, як стверджує Дементій Білий, його до суду поки що не викликали: «Мій адвокат дізнався про це випадково».

 

Зазначимо, що прокуратура не порушувала справу за статтею 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». Як стверджує Дементій Білий, його заяву з вимогою порушити справу за цією статтею, прокуратура вирішила просто  приєднати до карної справи.

 

Юридичний захист журналіста здійснюється за сприяння Фонду стратегічних справ УГСПЛ.

 

Українська Гельсінська спілка з прав людини звернулася до генерального прокурора та міністра внутрішніх справ щодо забезпечення швидкого, незалежного та ефективного розслідування побиття активіста спілки Дементія Білого.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY