Журналіст Дементій Білий, якого побила охорона херсонського мера, став обвинуваченим у справі

21 Липня 2011
17962
21 Липня 2011
15:50

Журналіст Дементій Білий, якого побила охорона херсонського мера, став обвинуваченим у справі

17962
Журналіст Дементій Білий, якого побила охорона херсонського мера, став обвинуваченим у справі

Херсонському журналісту і правозахиснику Дементію Білому, якого побила охорона мера Херсона Володимира Сальда 14 вересня 2010 року, пред'явлене звинувачення в нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень іншому учасникові бійки - підприємцю Вікторові Шевчуку (нині - депутат міськради від Партії регіонів).

 

Постанову про залучення пана Білого в якості обвинуваченого за ч. 2 ст. 125 Кримінального кодексу України до кримінальної справи про бійку ухвалив старший слідчий міліції 18 липня. Про це «Детектор медіа» повідомили колеги Дементія Білого, надіславши копію відповідної постанови. Зв'язатися з паном Білим редакції наразі не вдалося.

 

Нагадаємо, що в Херсоні під час звіту мера 14 вересня 2010 року до зали не хотіли пускати журналістів і опозиційних депутатів. Коли їх нарешті пустили і Дементій Білий поставив меру запитання про факт недопуску, його виштовхали із зали у фойє, де відбулася бійка.

 

На Дементія Білого було складено протокол про адміністративне порушення як на ініціатора бійки. А сам він подав до прокуратури заяву про побиття та перешкоджання журналістській діяльності, однак справу за статтею про перешкоджання так і не було порушено. Натомість прокуратура порушила кримінальну справу проти іншого учасника бійки Віктора Шевчука за фактом нанесення Дементію Білому легких тілесних ушкоджень (ч. 1 статті 125 ККУ).

 

У судових процесах Дементій Білий виступав як звинувачений і як постраждалий. Суд не знайшов адмінправопорушення (хуліганства) в його діях. Згодом суддя об'єднала дві справи в одну і скерувала її на дорозслідування. У результаті дорозслідування слідчий висунув Дементію Білому звинувачення в нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17962
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду