detector.media
08.10.2010 15:14
Апеляційний суд скасував свою ухвалу у справі «Бут проти Сніцарчук» (УТОЧНЕНО)

Апеляційний суд Києва скасував свою ухвалу, якою залишив у силі рішення суду першої інстанції у справі за позовом народного депутата Юрія Бута проти журналістки 5-го каналу Ольги Сніцарчук. 11 жовтня апеляційний суд знову розглядатиме цю справу. Про це ТК повідомила пані Сніцарчук, отримавши текст нової ухвали апеляційного суду.

 

Нагадаємо, відповідно до рішення Подільського районного суду Ольга Сніцарчук має  сплатити Юрієві Буту 20 тисяч гривень за те, що назвала його у своєму сюжеті «відщепенцем». Як повідомляла ТК, раніше апеляційний суд залишив у силі це рішення першої інстанції.

 

За словами Ольги Сніцарчук, Юрій Бут звернувся до апеляційного суду з проханням переглянути справу у зв'язку з нововиявленими обставинами. В ухвалі такою обставиною названо те, що «відповідачка Сніцарчук має невеликий дохід, та на її утриманні знаходяться батьки похилого віку».

 

«Наскільки я розумію, він хоче показову "порку": щоб мене покарали, перевиховали, але не на суму 20 тисяч гривень (я не знаю, про яку суму зараз ідеться і чи йдеться про суму взагалі). Для мене це неприпустимо, оскільки я вважаю, що застосувала оціночне судження, яке відображало факт. Тому я вважаю, що суд має скасувати рішення Подільського суду», - зазначила пані Сніцарчук.

 

Також вона розказала, що про це рішення апеляційного суду дізналась тільки сьогодні: «До того ж ані мене як відповідача, ані 5 канал про це не повідомили. Це робиться для мене в дуже дивному авральному порядку. І повістки на понеділок я не отримувала».  За її словами, сьогодні у парламенті сам депутат Бут відмовився коментувати журналістам своє звернення до суду, зазначивши, що всі подробиці будуть відомі під час засідання.

 

За словами журналістки, в ухвалі йдеться: «Колегія суддів ухвалила скасувати свою ж ухвалу від 16 вересня і нову справу призначити до розгляду на 9:30 11 жовтня».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY