Портнов вважає неприпустимими дії Бута стосовно журналістки 5-го каналу

6 Жовтня 2010
14732
6 Жовтня 2010
10:25

Портнов вважає неприпустимими дії Бута стосовно журналістки 5-го каналу

14732
Портнов вважає неприпустимими дії Бута стосовно журналістки 5-го каналу

Заступник глави Адміністрації президента, член Вищої ради юстиції Андрій Портнов назвав неприпустимим для політика стягувати з журналістів гроші через суд за вигаданими обставинами. Так він прокоментував рішення суду за позовом народного депутата до журналістки Ольги Сніцарчук і 5-го каналу про захист честі та гідності, пише  «Інтерфакс-Україна».

 

 «Ми не проти того, аби політики захищали свою честь і гідність у суді. Але стягувати з журналістів гроші за вигаданими та неіснуючим обставинами неприпустимо для будь-якого політика. З жалем прочитав рішення Апеляційного суду Києва, у рішенні якого зазначено, що народний депутат "був змушений посилено піклуватися про стан свого здоров'я,... почав приймати медичні препарати, стабілізуючи нервову систему та психіку, почав зриватися на рідних і близьких», - сказав Андрій Портнов.

 

Портнов зазначив, що з «такою нервовою психікою» депутат не повинен займатися важкою депутатською роботою і порадив народному депутату «працювати в театральному гардеробі в літній період».

 

За словами заступника глави президентської адміністрації, Юрій Бут своїм зверненням до суду надав «ведмежу послугу» парламентському Комітету з питань правосуддя, членом якого є. Пан Портнов пояснив це тим, що численні європейські хартії зобов'язують політика бути стриманішим стосовно журналістів, а журналістам дають право на висловлення будь-якої точки зору.

 

Андрій Портнов порадив журналістці Ользі Сніцарчук і 5-му каналу звернутися з касаційною скаргою на рішення Апеляційного суду Києва, а також негайно направити до Вищої ради юстиції скаргу на дії судді.

 

Заступник глви Адміністрації президента висловив впевненість, що Вища рада юстиції розбереться з такими випадками й ухвалить справедливе рішення.

 

Як писала ТК, журналістка 5-го каналу Ольга Сніцарчук 5 жовтня повідомила, що Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення Подільського районного суду за позовом народного депутата Юрія Бута. Депутат відсудив у журналістів 20 тис. грн за те, що у своєму сюжеті Сніцарчук назвала його «відщепенцем».

 

Як відомо, Бут є одним з перших депутатів, які у 2008 році вийшли з коаліції БЮТ, НУНС і Блоку Литвина, що фактично її зруйнувало. Наразі Бут є членом нинішньої більшості, а також головою парламентського підкомітету з питань формування суддівського корпусу комітету з питань судочинства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14732
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду