5 канал звернеться до Держмитслужби щодо підриву ділової репутації

10 Вересня 2010
15636
10 Вересня 2010
17:32

5 канал звернеться до Держмитслужби щодо підриву ділової репутації

15636
5 канал звернеться до Держмитслужби щодо підриву ділової репутації

Юридичний департамент 5-го каналу готує заяву до керівництва Державної митної служби щодо підриву ділової репутації 5-го каналу. Про це ідеться в офіційному коментарі прес-служби «Спроба підриву ділової репутації 5-го каналу не пройде!».

 

Як ідеться в документі, інцидент з експортом зерна, в ході якого Державна митна служба України порушила дві кримінальні справи проти ТОВ «ТРК "Експрес-інформ»  та ТОВ «ТРК НБМ» (юридичні особи 5-го каналу) за фактом порушень митного законодавства під час експорту пшениці на суму понад 23 млн. грн.,  пов'язано не з каналом, а з господарською діяльністю компаній-ліцензіатів.

 

«Більшість інформаційних каналів у світі, які будують свою роботу за принципами незаангажованості та об'єктивізму, як правило, є збитковими, але 5 канал задля  дотримання основних принципів журналістики та не обслуговування інтересів будь-яких політичних сил, має прозору форму підтримки, завдяки законній господарській діяльності у різних сферах  компаній-ліцензіатів та власників», - пояснює 5-й канал.

 

Мовник обіцяє зі свого боку провести розслідування даного інциденту і надати слово в ефірі представникам Державної митної служби.

 

Також на каналі висловлюють сподівання, що господарський інцидент навколо компаній-ліцензіатів не пов'язаний з резонансними медіа-конфліктами останнього часу .

 

Поки постанови щодо порушення кримінальної справи 5 канал не отримував.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15636
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
убийца эфира
4994 дн. тому
у них видать проблемы с кредитом НДС так решили поправить ситуацию проведя экспортную операцию..... это кстати не их изобритение... многие СМИ так делают... ведь всем известна проблема перекоса по НДС на СМИ когда "права-роялти" покупают без НДС а рекламу продают с НДС
Учкудук
4995 дн. тому
Ложечки конешно найдуться, но осадочек останется.
NSP
4997 дн. тому
Вот и получите "честный канал". Что значит "занимается хозяйственной деятельностью"? Есть лицензия на экспорт товаров первой необходимости, на внешне-торговую деятельность? Черт с ним - есть ли вообще право заниматься чем-то кроме вещания? Думаю, что нет и никогда не было. Иначе писали бы не письма, а подавали в суд или обжаловали бы открытие дела. А пока выходит что этот канал - банальное прикрытия для контрабанды, а вы наслушались пламенных речей про "свободу слова" и "неподкупность" и готовы защищать любимый каналчик. Весьма низкопробный, заметте! Все, власть сменилась и на незаконную хозяйственную деятельность теперь наконец-то обратят внимание. И лицензий справедливо лишили, потому что решили мощьности на халяву поднять в момент, когда лицензии уже не роздавали.
коллега
4997 дн. тому
Еще забыл дать дружеский совет специалистам Юридического департамента 5-го канала. Зачем же вам обращаться о восстановлении деловой репутации в Держмитслужбу, которую контролирует Хорошковский. Обратитесь лучше к завхозу 3-й очаковской мацапекарни. Может, он поможет?
коллега
4997 дн. тому
Гипотеза о несвязанности хоздеятельности непорядочной компании - лицензиата и честного и неподкупного информационного канала, выдвинутая юрслужбой 5-го, мне кажется несостоятельной. Можно было бы придумать что-то правдоподобней. Например, непорядочная уборщица тетя Маша,убирая ньюз - рум увидела папку, случайно оставленную там Порошенко. Но не отдала ее хозяину, а втихаря подписала документы на 23 - миллионную оборудку. Тоже бред, но все же выглядит правдоподобней. Коллеги -журналисты с 5. По человечески вас жалко(персонально каждого) , но все вы вместе(увы!) - это типичное порождение помаранчевого бардака, его тупого и несостоятельного отставного вождя и его любых друзив. Такое же жалкое, брехливое, подловатое и несостоятельное. Помниите мудрую с ентенцию: обосрался - сиди и не чирикай. Не берите грех на журналистскую совесть. Не защищайте тех, кто так подло материализовал ваш революционный романтизм.
Цікаво
4997 дн. тому
Отаре, я погоджуюсь, що можна було використовувати іншу юридичну особу. Але по-перше, порушення кримінальної справи в нашій державі перетворилося на звичайний спосіб тиску. По-друге, хіба Ви вірите, що якщоб не було цього приводу порушили б справу по іншому. Порушена кримінальна справа потрібна тільки для того, щоб безкарно прослуховувати всі розмови телеканалу, мати змогу приїхати з виїмкою та робити інші "слідчі дії". Порушена справа проти ТВі - така сама. Хіба не дивно, що за заявою людини, у якої багато підстав бути ворожим до телеканалу, автоматично порушується кримінальна справа? Ех, я думаю, ми ще побачимо кримінальних справ і не приведи Боже, затримань.
Otar Dovzhenko
4997 дн. тому
Цікаво, звісна річ, розкажу! ГО "Телекритика" продає ТОВ "Телекритика" феросплави, а ТОВ підторговує бензином))) якщо серйозно, то це не радість, а навпаки, злість. Пан Порошенко має єдиний всеукраїнський ефірний канал, який ще не остаточно зацензурований, невже він не розуміє, яка дурість - використовувати компанії, що володіють ліцензіями, для експортних оборудок? Йому що, компаній бракує?
Сеня
4997 дн. тому
Ага, и японской тоже))))))))))))
Цікаво
4997 дн. тому
5 канал чітко відповів на всі питання. А стосовно "пшеничка справді мала місце, але продавав її не "канал", Отаре, знову якось видно вашу радість. От цікаво, а за рахунок яких коштів існує телекритика? Отаре, може Ви розкажете, яким чином ви отримуєте кошти і від кого? :)
123
4997 дн. тому
Да уж, "репутация" у этого канала и так такая что там и подрывать нечего, и так всё ясно... Инструмент для американской пропаганды.
Otar Dovzhenko
4997 дн. тому
Тобто пшеничка справді мала місце, але продавав її не "канал", а компанії, які володіють ліцензіями на мовлення каналу). Велика різниця, воістину.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду