Держмитслужба порушила кримінальні справи проти 5-го каналу за експорт збіжжя

10 Вересня 2010
10481
10 Вересня 2010
11:31

Держмитслужба порушила кримінальні справи проти 5-го каналу за експорт збіжжя

10481
Держмитслужба порушила кримінальні справи проти 5-го каналу за експорт збіжжя

Державна митна служба України порушила дві кримінальні справи проти ТОВ «ТРК "Експрес-інформ»  та ТОВ «ТРК НБМ» за фактом порушень митного законодавства під час експорту пшениці на суму понад 23 млн. грн. Про це повідомляє сайт Державної митної служби. ТОВ «ТРК "Експрес-інформ»  та ТОВ «ТРК НБМ» є юридичними особами 5-го каналу.

 

Щодо ТОВ «ТРК "Експрес-інформ», то, як ідеться в повідомленні, згідно поданої до митного органу декларації та комерційних супровідних документів вантаж «пшениця» на теплоході «Kaya Pioneer» (прапор Грузії) переміщувалась від ТОВ «Телерадіокомпанія «Експрес-інформ» на адресу однієї зі швейцарських компаній. Згідно з документами експортувалася «пшениця, групи А, м'яка, для продовольчих потреб, врожаю 2010 року, ДСТУ 3768-2010, насипом, походженням з України: 1 класу - 650 000 кг, 2 класу - 2 000 000 кг, 3 класу - 350 000 кг нетто загальною вартістю майже 3,6 млн. грн.

 

«Однак, під час здійснення митного контролю даного товару, згідно експертного дослідження Київського НДІ судових експертиз, встановлено, що замість заявленої для митного оформлення пшениці м'якої 2-го та 3-го класу фактично переміщується пшениця 1-го класу, всього загальною вагою  938 750 кг. Це вказує на те, що митному органу як підстава для переміщення товару через митний кордон України надано документи, що містять неправдиві дані. Вартість пшениці становить трохи більше 2 млн. грн.», - повідомляє Державна митна служба.

 

У випадку ТОВ «ТРК НБМ» згідно поданої митному органу декларації та комерційних супровідних документів, вантаж «пшениця» переміщувалась на теплоході «Kaya Pioneer» (прапор Грузії) від ТОВ «Телерадіокомпанія «НБМ» на адресу однієї зі швейцарських компаній. В документах заявлялося, що експортується «пшениця,  групи А, м'яка, для продовольчих потреб, врожаю 2010 року, ДСТУ 3768-2010, насипом, походженням з України: 1 класу - 1100 000 кг, 2 класу - 3160 000 кг, 3 класу - 370 000 кг нетто загальною вартістю більше 9 млн. грн.

 

«Однак, під час здійснення митного контролю даного товару, згідно експертного дослідження Київського НДІ судових експертиз, встановлено, що замість заявленої для митного оформлення пшениці м'якої 1-го класу у кількості 1100 000 кг фактично переміщується  пшениця м'яка 2-го класу у кількості 1009100 кг, а замість заявленої у декларації пшениці м'якої 2-го та 3-го класу фактично переміщується пшениця м'яка 1-го класу у кількості 5854600 кг - всього загальною вагою 683 700 кг. Це вказує на те, що митному органу як підстава для переміщення товару через митний кордон України надано документи, що містять неправдиві дані. Загальна вартість переміщуваної пшениці складає більше 14 млн.грн.», - уточнюється на сайті ДМС.

 

За двома кримінальними справами ведуться процесуальні дії.

 

ТК телефонувала до генерального директора 5-го каналу Івана Адамчука, однак він не взяв трубку. Ми також звернулися до прес-служби каналу і очікуємо на офіційний коментар.

 

Як повідомляє інформагенція УНІАН, вони намагалися зв'язатися з юристами каналу, однак теж поки безрезультатно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10481
Теги:
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
новини
5001 дн. тому
Гроші ж заробляти якось треба, а новин робити так і не навчилися. Й не дивно, що займаються поза законними справами.
Цікаво
5001 дн. тому
Так він же не газом торгує :) От якби Фірташ від інтера газом торгував - то це було б блін. А 5 канал - теж юридична особа. Але я бачу вашу радість, що "от лоханувся 5 канал, а кажуть "свобода слова". Отаре, бажаю Вам, щоб, коли почнуть прижимати когось близького Вам, щоб повірили, що це і справді тиск, а не "крики про утиски" Виж розумієте, як в нашій країні і проти кого порушують кримінальні справи. От чомусь проти влади таких справ немає і не буде. А коли проти Порошенка перестануть порушувати кримінальні справи - то це буде видно на новинах 5 каналу. Таких, про які ви з подивом будете писати як про необ'єктивні
Otar Dovzhenko
5001 дн. тому
Що ви, що ви, я не зловтішаюсь. Але щось підказує мені, що пшениця насправді була. Просто, можливо, раніше на це не звертали уваги, а тепер звернули. Чому саме тепер - так, це інше питання. Але якщо Порошенко торгує пшеницею від імені свого телеканалу, то блін)))
Slava - 1234
5001 дн. тому
Когда Вы говорите: ВООБЩЕ ВСЕХ НАГНУТ КОГДА БУДЕТ НАДО, Вы действительно полагаете, что СЕЙЧАС эти самые ВСЕ стоят гордо и прямо?!! Или они на самом деле УЖЕ нагнулись, а потому многое проходит просто как по маслу?!! Не задумываличсь об этом?!!
Цікаво
5001 дн. тому
Отаре, а звідку у вас таке тремтіння?) Чи ви вже навчилися радіти навіть оголошенню кримінальної справи? А Ви впевненні, що там є підстава для цього? Дивна якась ваша поведінка. Ви не бачите нічого дивного в цій новині? Чомусь Державна митна служба оголосила про порушення кримінальної справи. А коли останній раз ви чули від цієї служби такі новини? Подумайте. Бо це вже якось нагадує крики "Акела промахнулся!"
1234
5001 дн. тому
НЕЧЕГО ЗА ЛИЦЕНЗИИ ВОЕВАТЬ. НАГНУТ ПОРОШКА НА ПШЕНИЦЕ, НА КОНФЕТАХ, НА АВТОМОБИЛЯХ. И ВООБЩЕ ВСЕХ НАГНУТ КОГДА БУДЕТ НАДО
Игорь
5001 дн. тому
Не ясно только одно: почему это "канал честных новын" (точнее его учредители) занялся экспортом пшеницы ? Не хватает на хлебушек самим ?... И после этого 5-й что-то будят вякать о "демократии" и прочей байде....Клоуны.
Otar Dovzhenko
5001 дн. тому
З тремтінням кінцівок чекаю, що скаже 5-й: фальсифікація-підстава чи "а чому ми не маємо права пшеницю експортувати?" :))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду