КоммерсантЪ: 5 канал має право продавати зерно

13 Вересня 2010
15467
13 Вересня 2010
11:40

КоммерсантЪ: 5 канал має право продавати зерно

15467
КоммерсантЪ: 5 канал має право продавати зерно

Компанії «Експрес-інформ» та НБМ за статутом мають право займатися продажем зерна.

Про це сказав начальник управління торгівлі зерновою продукцією групи «Агропродінвест» (входить в «Укрпромінвест», підкотнрольну Петру Порошенку) Андрій Зайка в інтерв'ю газеті «КоммерсантЪ-Украина», коментуючи порушення кримінальних справ проти 5-го каналу за порушення митного законодавства при експорті збіжжя.

 

За його словами, «Укрпромінвест» уже більше 2 років продає зерно закордонним покупцям, а компанії «Експрес-інформ» і НБМ, відповідно до статуту, мають право займатися таким видом діяльності, як продаж зерна. Андрій Зайка сказав, що структури телеканалу експортували зерно, придбане в господарств «Укрпромінвесту».

 

Як відомо, у п'ятницю, 10 вересня, Державна митна служба повідомила про порушення 2 справ за фактом подачі недостовірних даних про клас зерна, що вивозиться, структурами Петра Порошенка - ТОВ «Телерадіокомпанія "Експрес-інформ"» і «Телерадіокомпанія НБМ» (5 канал). При вивозі зерна на суму понад 23 млн. грн. компанії в одному випадку нібито завищили, а в іншому - занизили клас зерна, що вивозиться.

 

Проте, за словами Зайки, довести відповідність класу зерна при експорті практично неможливо. Один із зернотрейдерів, який побажав залишитися неназваним, вважає, що надалі обвинувачення можуть бути пред'явлені кожному з зернотрейдерів: багато учасників ринку, укладаючи контракти, не вказували, який клас пшениці постачають замовнику.

 

При цьому, як пише видання, у Держмитниці упевнені, що завищуючи клас зерна, що вивозиться, учасники ринку прагнуть одержати більші суми відшкодування ПДВ, а занижуючи - «уникають повноти податків, щоб отримати надприбуток».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15467
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Таня
4996 дн. тому
Причём тут телеканал? Учредители могут заниматься всем, чем угодно, что прописано в Уставе и не противоречит Закону.
Игорю
4996 дн. тому
Еще им разрешено торговать наркотиками для финансового обеспечения борьбы за свободу слова и права журналистов. То есть, СБУшник Хорошковский не может быть медиамагнатом, а 5-й торговать зерном - пожалуйста. Что - то у этого Зайки с головой не порядке.
Игорь
4998 дн. тому
А чем еще имеют право согласно своему уставу заниматься эти конторы ? Ларьки со сникерсами они не держат на рынках ? Может пивом торгуют ? Они все виды деятельности традиционно в устав забили ? Или что то упустили ?... Короче - поймали за руку. Крыть нечем. Теперь пытаются сделать вид, что так всё и положено. Ну-ну. Перечитайте рассказ Толстого "Филиппок", "журналисты" хреновы. Почему "хреновы" ? Потому что продали вы давно не только и не столько зерно.
Веддаарди
4998 дн. тому
Интересно, а зачем торговать зерном? Неужто ради лапши. Мало того, что лапшой торгуют, так ещё и муку в эту лапшу не докладывают, зерно за границу толкают!
Denis Sandman
4998 дн. тому
Лише мені це все здається дивним? :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду