«Трансперенсі Інтернешнл» висловила своє занепокоєння з приводу стану свободи слова в Україні

18 Серпня 2010
23891
18 Серпня 2010
19:17

«Трансперенсі Інтернешнл» висловила своє занепокоєння з приводу стану свободи слова в Україні

23891
«Трансперенсі Інтернешнл» висловила своє занепокоєння з приводу стану свободи слова в Україні

Міжнародна організація «Трансперенсі Інтернешнл» (Transparency International) висловила занепокоєння з приводу стану свободи слова в Україні, зокрема щодо «рішення київського суду позбавити канал ТВі та 5 канал частот на мовлення». Про це йдеться в офіційному листі «Трансперенсі Інтернешнл» на ім'я Володимира Сівковича, віце-прем'єр-міністра з силових питань, за підписом регіонального директора Міклоса Маршала. Копію цього звернення до редакції «Детектор медіа» надіслали представники громадської кампанії «Новий громадянин».

 

У листі зазначається, що міжнародну організацію насторожує в цій ситуації конфлікт між державними установами та власниками приватних каналів. За словами Міклоса Маршала, таке протистояння інтересів може підірвати довіру до будь-яких подальших рішень регуляторних органів України. Також, у листі висловлені сподівання, що судові слухання у справі ТВі та 5-го каналу відбуватимуть відкрито для громадськості.

 

Пан Маршал наголосив на тому, що під час зустрічі з Володимирем Сівковичем 20 травня цього року в Києві, віце-прем'єр-міністр назвав прямим обов'язком українського уряду забезпечити боротьбу з корупцією: «Незалежні ЗМІ є одним із важливих стовпів демократії та хорошої влади, так само, як і боротьба з корупцією. Не існує прозорості без незалежних ЗМІ, відповідно не існує іншого шляху боротьби з корупцією, як через прозорість. Незалежні і професійні журналісти є вашими найкращими союзниками», - пише в листі Міклос Маршал.

 

Міжнародна організація «Трансперенсі Інтернешнл» висловила бажання, щоб український уряд забезпечив в країні свободу слова, «без якої антикорупційна реформа не матиме ефективності».

 

«Трансперенсі Інтернешнл» (Transparency International) - міжнародна недержавна організація по боротьбі з корупцією та дослідженню питань корупції у світі. Заснована 1993 року у Берліні колишнім директором Світового банку Пітером Айгеном. Відома публікацією свого щорічного Індексу сприйняття корупції (ІСК) у країнах світу. На сьогодні, має близько 100 національних осередків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23891
Читайте також
27.08.2010 10:03
Ольга Веснянка, «Німецька хвиля»
41 949
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду