СБУ не видає провокатора, який давав вказівки журналісту «Коммерсанта»

29 Червня 2010
4349
29 Червня 2010
11:22

СБУ не видає провокатора, який давав вказівки журналісту «Коммерсанта»

4349
СБУ не видає провокатора, який давав вказівки журналісту «Коммерсанта»

Журналіст «КоммерсантЪ-Украина» Артем Скоропадський повідомив proUA, що станом на ранок 29 червня представники Служби безпеки України з ним не зв'язувалися.

 

«До цього часу із СБУ мені ніхто не дзвонив» - сказав Скоропадський.

 

Тим часом, на вихідних глава СБУ Валерій Хорошковський заявив, що повідомлення про розмову працівника СБУ з журналістом - це свого роду технологія, тому що в Службі безпеки чоловіка на ім'я Артем Ковальов немає, повідомляє «Сегодня».

 

За його словами, СБУ займається пошуком провокатора, який представився працівником спецслужби.

 

«У п'ятницю вдень з'явилася ця інформація, а вже ввечері на ток-шоу Савіка Шустера опозиційні депутати зробили з мене героя дня. Ми розслідуємо цей факт, ми знайдемо цю людину, яка представилася нашим працівником, ми знайдемо тих, хто замовив йому це завдання», - заявив Хорошковський.

 

Нагадаємо, що 25 червня кореспондентові газети «КоммерсантЪ-Украина», громадянинові Росії Артему Скоропадському під час неофіційної зустрічі з працівником СБУ менше зустрічатися з представниками праворадикальних організацій, рідше висвітлювати їх діяльність і не так часто писати про опозицію.

 

«Мій співрозмовник представився працівником Служби безпеки України і пред'явив службові документи на ім'я Артема Ковальова», - розповідав Скоропадський.

 

Це вже не перший випадок, коли представники української інтелігенції заявляють про нав'язливі неофіційні візити СБУ. Зокрема публічно про такий візит оголосив ректор Католицького університету отець Борис Гудзяк. Про подібні візити до українських журналістів, що пишуть до німецьких ЗМІ або контактують з німецькими колегами, згадував Конрад Шуллер у німецькій газеті FAZ.

 

Нагадаємо, що під час зустрічі з представниками громадського руху «Стоп цензурі!» голова СБУ Валерій Хорошковський також  пообіцяв присутнім журналістам «надіслати могутній сигнал» співробітникам СБУ щодо неприпустимості проведення ними профілактичних бесід із журналістами та громадськими діячами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4349
Теги:
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Коля для Neko
5059 дн. тому
судя по вашей логике, то каждый человек, который даже заявление подал в милицию- уже стукач?...или человек, который сдал убийцу - тоже стукач?...а если сдать взяточника - это тоже стукачество?...вот мне нравится, все кричат вокруг "боритесь с корупцией", "где правоохранительныйе органы, когда берут милионный взятки?"!!!...а как поднять свою 5-ю точку и что-то сделать для это, так "моя хата скраю"...Так вот, если я смогу разоблачить убийцу, взяточника или журналиста, который за деньги начинает писать джинсу, абсолютная пренебрегая журналистской этикой и нормами профессии и позоря своих коллег, то я обязательно "настрочу"...и буду считать, что я хоть немного поучавствовал в очистке нашего общества. А вас мен даль за вашу эгоистичную позицию по отношению к своему народу, соседям и розственникам.
Neko
5060 дн. тому
Господи, оце ми дожилися. Оце вже виховала нас система ГПУ - НКВД - МГБ - КГБ - СБУ. Думаю, важко знайти в Україні родину, яка б тією чи іншою мірою не постраждала б від них у той чи інший проміжок часу. А все одно знаходяться ось такі колі та ігорі, які вважають, що "органи" можуть самі не впоратися з "маленькою людинкою" і потребують допомоги таких же "маленьких людинок". Вважаю, що хоч би тричі неправий був цей Скоропадський, кожна вільна людина мусить бути на його боці, бо система про себе потурбується, щодо цього облиште будь-які сумніви. Зайвий раз воздаю хвалу пророцькому дару Джорджа Оруела. Здавалося б, чим більше система давить суспільство, тим більше суспільство мало б її ненавидити. Але ні, виявляється, дехто за це систему любить. Не сумуйте, Коля та Ігор, ще настане ваш час. Боюся, що скоро вже ви зможете строчити доноси. Чи, може, вже строчите?;)
Коля
5060 дн. тому
Гениально!...о, Боже, СБУшники проводят неофициальные встречи!!!...как это смогли допустить в демократической стране???!!!...слышал, журналисты тоже постоянно напрашиваются на неофициальные встречи, так давайте их всех разгоним, и покроем публичным позор, таких вот антидемократов!...и дворник мне сутра рассказал, что неофициально встретислся з продавщицей из ларька - долой его с работы!...гыгыгы))
Игорь
5060 дн. тому
Вопрос к тому _дебильному_ "журналисту", который выдумал такой заголовок: где в тексте есть информация о том, что СБУ "не выдает" псевдо-сбушника ? Или СБУ знает его и не разглашает его имя ? СБУ его нашло и на разглашает кто это ? На хрена занимаетесь манипулированием ? И еще после этого что-то рассказываете о журналисткой этике и прочей хреновине такого же рода. Пчелы против меда...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду