detector.media
29.06.2010 11:22
СБУ не видає провокатора, який давав вказівки журналісту «Коммерсанта»

Журналіст «КоммерсантЪ-Украина» Артем Скоропадський повідомив proUA, що станом на ранок 29 червня представники Служби безпеки України з ним не зв'язувалися.

 

«До цього часу із СБУ мені ніхто не дзвонив» - сказав Скоропадський.

 

Тим часом, на вихідних глава СБУ Валерій Хорошковський заявив, що повідомлення про розмову працівника СБУ з журналістом - це свого роду технологія, тому що в Службі безпеки чоловіка на ім'я Артем Ковальов немає, повідомляє «Сегодня».

 

За його словами, СБУ займається пошуком провокатора, який представився працівником спецслужби.

 

«У п'ятницю вдень з'явилася ця інформація, а вже ввечері на ток-шоу Савіка Шустера опозиційні депутати зробили з мене героя дня. Ми розслідуємо цей факт, ми знайдемо цю людину, яка представилася нашим працівником, ми знайдемо тих, хто замовив йому це завдання», - заявив Хорошковський.

 

Нагадаємо, що 25 червня кореспондентові газети «КоммерсантЪ-Украина», громадянинові Росії Артему Скоропадському під час неофіційної зустрічі з працівником СБУ менше зустрічатися з представниками праворадикальних організацій, рідше висвітлювати їх діяльність і не так часто писати про опозицію.

 

«Мій співрозмовник представився працівником Служби безпеки України і пред'явив службові документи на ім'я Артема Ковальова», - розповідав Скоропадський.

 

Це вже не перший випадок, коли представники української інтелігенції заявляють про нав'язливі неофіційні візити СБУ. Зокрема публічно про такий візит оголосив ректор Католицького університету отець Борис Гудзяк. Про подібні візити до українських журналістів, що пишуть до німецьких ЗМІ або контактують з німецькими колегами, згадував Конрад Шуллер у німецькій газеті FAZ.

 

Нагадаємо, що під час зустрічі з представниками громадського руху «Стоп цензурі!» голова СБУ Валерій Хорошковський також  пообіцяв присутнім журналістам «надіслати могутній сигнал» співробітникам СБУ щодо неприпустимості проведення ними профілактичних бесід із журналістами та громадськими діячами.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY