Enter Music звинувачує 5 канал у тиску на суд, а Хорошковський вимагає надати докази

8 Червня 2010
19557
8 Червня 2010
11:40

Enter Music звинувачує 5 канал у тиску на суд, а Хорошковський вимагає надати докази

19557
Enter Music звинувачує 5 канал у тиску на суд, а Хорошковський вимагає надати докази

Телекомпанія «Музика ТБ» (Enter Music) звинуватила 5 канал у спробі тиску на суд у справі про законність проведення Національною радою з питань телебачення й радіомовлення конкурсу на виділення частот від 27 січня 2010 року Про це з посиланням на заяву  Enter Music повідомляють «Українські новини».

 

Приводом до цієї заяви став  лист 5 каналу, де редакційна рада каналу заявляє про спроби його знищення через можливе скасування судом.

 

«Ваш відкритий лист ми вважаємо нічим іншим, як тиском на суд, з огляду на слабку правову позицію. Під «свободою слова» ви переслідуєте свої особисті цілі й мети Ваших власників, навмисне маніпулюючи судом і вводячи аудиторію України в оману», - йдеться в заяві.

 

Enter Music наголошує на тому, що заперечив результати конкурсу в суді, використовуючи своє законне право на захист своїх інтересів. Основними аргументами, які підтверджують незаконність конкурсу, телеканал вважає відсутність передбаченого законом кворуму при проведенні конкурсу й дія заборон судів на проведення конкурсу, накладених за заявою телекомпанії ТВі.

 

Також Enter Music обвинувачує 5 канал у навмисному затягуванні розгляду справи, яка перебуває в суді вже майже півроку.

 

Enter Music підкреслює, що чекає об'єктивного й чесного розгляду суперечки й сподівається, що Нацрада надалі буде працювати з дотриманням законодавства й наведе порядок у питаннях пов'язаних із частотним ресурсом країни.

 

«А учасники ринку відмовляться від рейдерських прийомів при одержанні частот, прикриваючи інтереси власників інтересами суспільства», - йдетьсяв заяві.

 

Нагадаємо, канал НТН з групи «Інтер» подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва після підбиття підсумків конкурсу 27 січня. Згодом до нього долучилися Enter Film і Enter Music: перший подався до тієї самої інстанції, другий - до Київського окружного адміністративного суду (обласного). У міському адмінсуді дві справи (НТН та Enter Film) об'єднали в одне провадження на першому ж засіданні 25 березня. Варто зауважити, заяву про тиск на суд робить компанія Enter Music, яка не є фігурантом у цій об'днаній справі, яку розглядає нині Окружний адміністративний суд міста Києва.

 

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній. Найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26). Група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь.

 

Також «Українські новини» повідомляють про те, що голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський також відкидає обвинувачення редакційної ради телекомпанії 5 канал  в адміністративном тиску. Пан Хорошковський вимагає від представників 5-го каналу привселюдно надати докази обвинувачень, які вважає неправдивими.

 

«І його (суду) рішення стане критерієм оцінки фактів і обставин оскаржуваних питань», - зазначив  він «Українським новинам».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19557
Читайте також
10.06.2010 14:33
Отар Довженко
89 404
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
правда
5074 дн. тому
непрофесійно з боку журналістів говорити про корупцію без наявності доказів
ferty
5074 дн. тому
А хозяин 5 канала Порошенко - других аргументов не надо и как 5 канал получал эти частоты предсказуемо...
123
5074 дн. тому
Если правда то, что пишет Скрыпин (жена Хорошковского владеет Интером и пр.), то чем это не "доказ"? Других аргументов не надо - уже налицо предсказуемый результат: 33+26 каналов от ТВай и пятого будут у жены Хорошковского. Не в открытую, а по сути. При этом добавлю, что лично я не хочу смотреть Интер, а хочу, чтоб у нас в регионе был ТВай (сейчас смотрю его вставками на другом канале). Развивать Интер некуда, а вот 5-й и ТВай надо.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду