detector.media
08.06.2010 11:40
Enter Music звинувачує 5 канал у тиску на суд, а Хорошковський вимагає надати докази

Телекомпанія «Музика ТБ» (Enter Music) звинуватила 5 канал у спробі тиску на суд у справі про законність проведення Національною радою з питань телебачення й радіомовлення конкурсу на виділення частот від 27 січня 2010 року Про це з посиланням на заяву  Enter Music повідомляють «Українські новини».

 

Приводом до цієї заяви став  лист 5 каналу, де редакційна рада каналу заявляє про спроби його знищення через можливе скасування судом.

 

«Ваш відкритий лист ми вважаємо нічим іншим, як тиском на суд, з огляду на слабку правову позицію. Під «свободою слова» ви переслідуєте свої особисті цілі й мети Ваших власників, навмисне маніпулюючи судом і вводячи аудиторію України в оману», - йдеться в заяві.

 

Enter Music наголошує на тому, що заперечив результати конкурсу в суді, використовуючи своє законне право на захист своїх інтересів. Основними аргументами, які підтверджують незаконність конкурсу, телеканал вважає відсутність передбаченого законом кворуму при проведенні конкурсу й дія заборон судів на проведення конкурсу, накладених за заявою телекомпанії ТВі.

 

Також Enter Music обвинувачує 5 канал у навмисному затягуванні розгляду справи, яка перебуває в суді вже майже півроку.

 

Enter Music підкреслює, що чекає об'єктивного й чесного розгляду суперечки й сподівається, що Нацрада надалі буде працювати з дотриманням законодавства й наведе порядок у питаннях пов'язаних із частотним ресурсом країни.

 

«А учасники ринку відмовляться від рейдерських прийомів при одержанні частот, прикриваючи інтереси власників інтересами суспільства», - йдетьсяв заяві.

 

Нагадаємо, канал НТН з групи «Інтер» подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва після підбиття підсумків конкурсу 27 січня. Згодом до нього долучилися Enter Film і Enter Music: перший подався до тієї самої інстанції, другий - до Київського окружного адміністративного суду (обласного). У міському адмінсуді дві справи (НТН та Enter Film) об'єднали в одне провадження на першому ж засіданні 25 березня. Варто зауважити, заяву про тиск на суд робить компанія Enter Music, яка не є фігурантом у цій об'днаній справі, яку розглядає нині Окружний адміністративний суд міста Києва.

 

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній. Найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26). Група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь.

 

Також «Українські новини» повідомляють про те, що голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський також відкидає обвинувачення редакційної ради телекомпанії 5 канал  в адміністративном тиску. Пан Хорошковський вимагає від представників 5-го каналу привселюдно надати докази обвинувачень, які вважає неправдивими.

 

«І його (суду) рішення стане критерієм оцінки фактів і обставин оскаржуваних питань», - зазначив  він «Українським новинам».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY